Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Scandic hämtar kraft ur strömmen

Scandic har dragit en vinstlott i Norrköping. Staden beskrivs ofta som industrins vagga, men har på sistone utvecklats till ett centrum för tjänsterelaterad verksamhet med många olika evenemang kring det. Ambitionen är hög, och Norrköping kan leverera.

Med två hotell i denna idérika och tillväxthungriga stad står Scandic väl rustade för fortsatt tillväxt. Nya Scandic Strömmen och Scandic Norrköping Nord kompletterar varandra i utbud och läge.

Stärker varumärket Norrköping
Scandic Norrköping City byter namn till Scandic Strömmen. Hotellet ligger i hjärtat av Norrköpings citykärna, med Motala ström alldeles inpå knuten. För att markera att man tänker satsa mer på läget och närheten till vattnet får hotellet det nya namnet.
– Att byta namn på våra hotell hör inte till vanligheterna, så det är oerhört glädjande att vi kan genomföra detta nu. Tanken bakom namnbytet är att knyta an mer till platsen och stärka varumärket Norrköping. Motala ström är ju faktiskt grunden till att Norrköping utvecklats som industri- och handelsstad från första början, säger Mikael Åhrberg, som är platschef för båda hotellen i Norrköping.
Vattenkraften genom Norrköping skapade grunden för den moderna industrialiseringen. Även om staden idag har många andra framträdande näringar så finns industriarvet kvar och det kan med fördel vidareutvecklas och paketeras som upplevelser. Det vill man ta fasta på inom Scandic.

Förvandling intill strömmen
Scandic Strömmen får inte bara ett nytt namn, hotellet har även genomgått en förvandling då Scandic byggt ut med fler rum, generös relaxavdelning samt en stor restaurang med uteservering – mitt i centrala Norrköping. Närmare bestämt 240 sittplatser inne och 76 ute.
– Det är ett stort lyft för oss – tidigare fanns bara en mindre restaurang utan uteservering, men nu kan vi möta en mycket större målgrupp genom att vi erbjuder en naturlig mötesplats mitt i city. Det här är en helt annan produkt än vad vi hade tidigare. Restaurangen heter Tegel, och vänder sig mycket till lokalbefolkningen genom att ta fasta på Norrköpings arv, förklarar Mikael Åhrberg.
Nya Scandic Strömmen står efter förvandlingen rustat med 237 rum, med plats för cirka 550 gäster. Och samtidigt välkomnas norrköpingsborna till den inbjudande miljön på restaurangen och uteserveringen. Tack vare söderläget kan man dessutom njuta av solen hela dagen, dessutom med utsikt över strömmen. På så vis kan man säga att Scandic hämtar kraft ur strömmen.

Med och utvecklar staden
Scandic Strömmen är Östergötlands näst största hotell. Storleken är av betydelse då ett rikt utbud av hotellrum underlättar i valet av evenemangsstad. Dessutom medför satsningen ett tillskott i antalet arbetstillfällen lokalt.
– Vi ser mycket positivt på framtiden här i Norrköping, och vi har för avsikt att vara en del av den starka utveckling som präglar staden, konstaterar Mikael Åhrberg.
Mitt i naturen och ett stenkast från Kolmårdens djurpark ligger systerhotellet Scandic Norrköping Nord. Hotellet förenar det bästa ur två världar som både affärs- och fritidshotell. Med tanke på läget är Scandic Norrköping Nord ofta förstahandsvalet för besökare till Kolmårdens djurpark.