Fre 24 maj / År 42 / Nr 1 2024

Scandic satsar på ett nytt koncept

Scandic har under de senaste två åren renoverat totalt 21 väghotell på 21 orter i Sverige.
Ett av dessa är Hotell Scandic Kalmar Väst.
– Det har gjorts en mycket fin renovering av både rummen, restaurangen, lobbyn och relaxavdelningen, säger hotelldirektör Katarina Boustedt.

Den hotellrenovering som pågår nu inom Scandic är den största i svensk historia. Renoveringsarbetet startades hösten 2012 och kommer att pågå under tre år. Totalt moderniseras drygt 1700 hotellrum.
Rummen och restaurangen på Scandic Kalmar Väst var färdigrenoverade 2013 och relaxavdelningen stod klar i februari i år.
En ny inredning är framtagen av design- och arkitektbyrån Koncept, som ska stärka varumärket Scandic samtidigt som lokala element på orten lyfts fram i inredningen. Renoveringen är även ett projekt med fastighetsägaren Pandox som gör många uppdateringar på hotellet, exempelvis ny hiss, relax, ventilation och andra fasadförstärkningar.
Hotell Scandic Kalmar Väst har ett bra och lättillgängligt läge endast fem minuter från flygplatsen och järnvägsstationen.
Hotellet invigdes 1968 och var ett av de första hotellen i kedjan Esso Motorhotell, som växte fram under 1960-talet. Det första väghotellet i kedjan öppnades i Laxå 1963. 2013 firade Scandic Hotels 50 år med 7.500 anställda och 156 hotell i åtta länder med totalt 29.849 hotellrum.
2014 köpte Scandic hotellkedjan Rica Hotels. Detta innebär att Scandic utökar sin portfölj med 72 välrenommerade hotell och befäster sin position som Nordens ledande hotellkedja. Scandics gäster kommer att kunna välja mellan 223 hotell i hela Norden.

Största hotellet i Kalmar
Kalmar är en av Sveriges äldsta städer och kan uppvisa många historiska platser. Här finns också olika shoppingmöjligheter och en vacker natur runt staden.
Scandic Kalmar Väst har 148 rum och är det största hotellet i Kalmar.
– En av våra styrkor är vårt starka varumärke. Här i Kalmar har vi dessutom en mycket familjär stämning och god mat som vi står för, säger Katarina Boustedt.
Vad gäller konferenser och möten har hotellet plats för 90 personer i biosittning och tre mindre mötesrum. Det strategiska läget gör det enkelt att kombinera mötet med ett besök på Öland eller i Glasriket.
– Vi har business- och konferensgäster från hela Sverige och eftersom Kalmar är en turiststad så kommer också många privatpersoner på sommaren. Eftersom gästerna kommer från hela Sverige så vill vi gärna visa upp vårt hotell på ett lokalt sätt, säger Katarina Boustedt.

En härlig atmosfär
Scandic Kalmar Väst är ett mycket bra alternativ när det gäller möten och event. Hotellet har en härlig atmosfär och en bra lobby där man kan träffas för ett enkelt möte, dela upp sig i grupper i ett större möte eller ta paus.
Dessutom erbjuder hotellet underbara bufféer och lättillgängliga parkeringsplatser.
Scandic är Nordens största hotellkedja och finns idag i åtta länder: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Nederländerna, Belgien och Polen.

Hotellet i Kalmar sysselsätter cirka 25 anställda.