Ons 24 jul / År 42 / Nr 3 2024

Scenkonst Västernorrlands olika verksamheter inspirerar

Dans, film, musik och teater är de konstformer som ryms inom Scenkonst Västernorrlands verksamhet.
– Det vi gör på våra scener bidrar till en attraktiv region, men vi vill gärna samverka mer med näringslivet, säger Mikael Flodström, vd.

Mycket av Scenkonst Västernorrlands verksamhet sker i skolan med workshopar, konserter och föreställningar året runt i länets alla kommuner. Kreativa möten som bidrar till skolans måluppfyllelse. Företag kan dra lärdom från skolans perspektiv på kulturella upplevelser och erbjuda sina medarbetare, samarbetspartners och kunder kultur både som belöning och som morot inför stora projekt, konferenser eller möten.
Att representera på till exempel idrottsevenemang är kanske mer vedertaget men Scenkonst Västernorrlands utbud är så brett att det går att hitta något som passar alla.
– Jag önskar att fler företag och organisationer vill samarbeta med oss. Det skulle vara fantastiskt att få vara den kreativa kärnan i regionens näringsliv, säger Mikael Flodström.
Kulturella och kreativa näringar producerar inte som industrin, men är ändå viktiga för samhällets fortsatta utveckling. En konstnär är själv ofta egenföretagare, och kring denne finns en uppsjö av leverantörer av olika tjänster, precis som inom industrin.
– Vår uppgift är enkelt uttryckt att få fler att ta del av det vi gör. Det vi erbjuder är komplext och består av många olika verksamheter som involverar många olika näringar. Produkten är i vårt fall scenkonst och film, och syftet är att berika människors liv och därmed bidra till att de mår bra och då mår samhället också bra, säger Mikael Flodström.

Kort om Scenkonst Västernorrland:
Scenkonst Västernorrland samlar kulturella verksamheter i länet under ett gemensamt varumärke. De verksamheter som ingår är Dans Västernorrland, Film Västernorrland, Musik Västernorrland, Nordiska Kammarorkestern, Norrdans och Teater Västernorrland.