Lör 20 jul / År 42 / Nr 3 2024

Skanska Maskin – din partner vid maskinuthyrning

Skanska Maskin hyr ut maskiner och utrustning av hög kvalitet till byggföretag över hela landet.
Företaget finns på 16 orter i Sverige och på enheten i Kalmar sysselsätts fyra anställda.

– Vi hjälper till med allt förekommande vid olika byggprojekt, allt från att hyra ut stora maskiner till att lösa problem ute på byggarbetsplatserna. Vi är flexibla och säger inte nej till några uppdrag, säger Marcus Juhlin, kundcenterchef på Skanska Maskin i Kalmar.
Hos Skanska Maskin hittar man ett mycket brett sortiment av bygg- och anläggningsmaskiner och övrig utrustning. Kunderna har också möjlighet att utnyttja Skanska Maskins stora kunnande om uttorkning, val av kranar och hissar, elförsörjning under byggtiden samt bodetablering.
Självklart erbjuder företaget också hjälp med förbrukningsartiklar som borrstål, sågblad, elkablar, bensin eller vad man kan behöva direkt när man får maskinen.
– Vår största kund är Skanska och tack vare att vi har erfarenhet av Sveriges största byggbolag så ligger vi i framkant. Vi drar nytta av koncernens kunskap inom allt från säkerhet till miljötänkande. Det smittar av sig även på maskinuthyrningen, säger Marcus Juhlin.

Inte bara maskiner
Skanska Maskin hyr inte bara ut maskiner, företaget erbjuder även en rad tjänster vilket ger kunden ett smidigare projekt. Man ser till att projektet har rätt maskiner och utrustning och att allt finns på plats i rätt tid. Företaget ser även till att etablering och skalskydd finns på plats och fungerar. Under projekttiden tar Skanska Maskin också hand om servicen av maskinerna.
Skanska Maskin i Kalmar har haft en god utveckling genom åren.
– Just i Kalmar är Skanska väldigt stora och vi har vuxit och utvecklats i takt med koncernen. Så länge det går bra för Skanska så går det bra för Skanska Maskin, säger Marcus Juhlin och fortsätter:
– Det byggs mycket i regionen och det är mycket på gång. Ett stort projekt just nu är nybyggnation och renovering på Scania i Oskarshamn.
Upptagningsområdet för Skanska Maskin i Kalmar sträcker sig från Västervik i norr till Bergkvara i söder och Emmaboda i väster. Företaget vänder sig också mot kunder på Gotland.

Hållbara lösningar
Skanska skapar hållbara lösningar och strävar efter att vara ledande inom kvalitet, grönt byggande, arbetsmiljö och etik. Verksamheten är uppdelad i fyra grenar:
• Bygg- och anläggningsverksamhet
• Bostadsutveckling
• Kommersiell utveckling
• Infrastrukturutveckling
– Vår framtidsvision är att fortsätta växa och serva kommande projekt för både Skanska och andra kunder, säger Marcus Juhlin avslutningsvis.