Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Skapa moderna publika miljöer med LED

Jönköpingsföretaget IMPROD har ett av Sveriges största sortiment av LED-skärmar för både inomhus- och utomhusbruk. Inför 2018 gjordes omfattande investeringar på uthyrningssidan för storbilds-LED. Samtidigt är företaget en av de främsta när det gäller fasta installationer för publika utrymmen.

Tack vare IMPROD kommer fler att kunna uppleva VM med en känsla av att faktiskt vara där på riktigt, men utan att lämna Sverige. Att IMPROD har försett många med storbildskapacitet inför fotbolls-VM är förvisso intressant – och det mesta som går att hyra är sedan länge uppbokat.

Löser stor utmaning
Vad som också är intressant är att IMPROD parallellt arbetar för att modernisera offentliga miljöer för att passa in i den digitala eran. Det handlar främst om miljöer där många människor vistas dagligen och där man på ett effektivt sätt behöver nå ut med information av olika slag. Det kan vara på tågstationer, sjukhus, gym, konferenscenter och hotellreceptioner.
– Vi har utvecklat kostnadseffektiva lösningar för den här typen av publika miljöer. Tack vare långsiktiga avtal med våra leverantörer kan vi erbjuda platsinstallerade LED-skärmar till ett pris som är väldigt konkurrenskraftigt på marknaden. Vi kommer att fortsätta att växa inom denna nisch, konstaterar Stefan Isaksson, försäljningschef på IMPROD.
IMPROD är en av pionjärerna på marknaden med erbjudande om dessa finpixlade skärmar, som i sin bildkvalitet/upplösing kan konkurrera med projektorlösningar. Att använda invändiga, platsinstallerade LED-skärmar i storleken 5 – 10 kvm blir mer och mer populärt, men förknippas fortfarande med höga kostnader som många aktörer inte är beredda att ta. Det problemet löser IMPROD.
– LED ger en helt annan upplevelse om man jämför med projektorlösningar. Båda har god bildåtergivning, men LED är överlägset i sin flexibilitet och ljusstyrka, tillägger Stefan Isaksson.

Premiumprodukter till bra priser
För den som går i tankar om att uppgradera möteslokaler och konferensrum kan det vara en god idé att börja tänka på ny digital teknik och överväga LED som ett bra alternativ. Ingen annan lösning med likvärdig bildkvalitet har en lika lång livslängd som LED-skärmarna.
– LED har lång livslängd på upp till tio år innan du måste uppgradera eller göra några ändringar. Den är dessutom skalbar och kan ändras efter verksamhetens behov. Det går att bygga upp en hel LED-vägg som därefter kan flyttas runt i olika utrymmen, beroende på hur behovet ser ut, förklarar Stefan Isaksson.
IMPROD erbjuder inomhuslösningar för LED-skärmar med diodtätheter från 1.5 – 3.9 mm. P1.5 betyder att det är 1,5 mm mellan varje diod, vilket ger extremt finpixliga bilder med knivskarp skärpa och verklighetstrogen återgivning.
Alla LED-lösningar från IMPROD ligger inom spannet för hög upplösning, eller finpixlig återgivning, och anses därför vara premium men till ett acceptabelt pris som i vanliga fall inte förunnas premiumsegmentet. Det ger med stor sannolikhet IMPROD ett stort försprång på en växande marknad.