Sön 14 aug / År 40 / Nr 3 2022

Snabbväxande entreprenadverksamhet tar Sverige med storm

Hudiksvalls Entreprenad har mött det nya året med en mycket generöst tilltagen maskinpark, ett kontinuerligt växande antal anställda och en tydlig inställning på fortsatt tillväxt. Med sin intensiva expansionstakt borde företaget redan ha toppat alla tillväxtlistor och rankningar, men Hudiksvalls Entreprenad föredrar att synas där det verkligen gör skillnad.

För alla typer av markarbeten, grundsättningar och transporter är Hudiksvalls Entreprenad bevisligen bland de främsta alternativen i såväl Hudiksvall som Stockholm. Tillsammans med sina kunder och samarbetspartners, där flera av marknadens största namn finns med, fortsätter företaget att investera till förmån för regionen.
Det är framförallt under de senaste tre åren som det verkligen har tagit fart och företaget har expanderat märkbart. För tre år sedan hade Hudiksvalls Entreprenad omkring 25 anställda. I år kommer personalstyrkan att överstiga ett hundratal. Omsättningen för 2015 förväntas landa på mellan 130 och 150 miljoner kronor.
– Under det senaste året har omsättningen mer än fördubblats och vi fortsätter att ta mark, bekräftar vd tillika ägare Stefan Sundin.
Stefan Sundin vill inte stirra sig blind på siffror, men faktum kvarstår att det är mycket få företag av samma storlek inom mark- och anläggningsbranschen som kan visa en lika stark tillväxt som Hudiksvalls Entreprenad.

Fortsätter investera i regionen
En betydande del av tillväxten har varit möjlig i samband med förvärv av en branschkollega, Söderbergs Entreprenad.
– Med gemensamma resurser har vi lyckats knyta större och framförallt längre uppdrag, med resultatet att vi idag har flera avtal som löper över många år framöver. Det tillför stabilitet i vår verksamhet och gör att vi vågar fortsätta investera i regionen, understryker Håkan Sjösten, Controller.
Idag kan man träffa på Hudiksvalls Entreprenads maskiner lite varstans i Sverige. Företaget har en fantastisk förmåga att anpassa erbjudandet efter kundens behov och är snabbt på plats där det händer.
– En stor flexibilitet kombinerad med rejäla portioner yrkesskicklighet och stolthet gör företaget till en stabil och pålitlig samarbetspartner. Vi har ett mycket omfattande nätverk som fortsätter att växa även utanför Hälsingslands gränser, berättar Stefan Sundin.
Många av de företag som Hudiksvalls Entreprenad samarbetar med idag har varit med sedan Stefan Sundin grundade verksamheten för drygt 20 år sedan, då enbart med en Volvo BM 4300 hjullastare men med ett översvämmande engagemang. Resten är historia.

Planerar kommande rekryteringar
De senaste åren har varit mycket intensiva rent investeringsmässigt och de nästkommande åren förväntas bli något av en mellanlandning, där Hudiksvalls Entreprenad förvaltar en snabbt tilltagande verksamhet och ser över framtida behov.
– Även om vi har gjort många betydande och stora investeringar under de senaste åren så börjar vi redan nu planera för kommande investeringsbehov. Vi planerar även för kommande rekryteringar och vill gärna profilera Hudiksvalls Entreprenad som en arbetsgivare som kan erbjuda spännande och mångsidiga uppdrag med goda utvecklingsmöjligheter, säger Håkan Sjösten.
Hudiksvalls Entreprenad kommer att ta plats och synas i allt större utsträckning över hela landet. Det är Stefan Sundin och Håkan Sjösten säkra på.