Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Sparbanken som värnar om det lokala samarbetet

Åse Viste Sparbank på Torggatan i Grästorp bryr sig om alla sina kunder.
Stora som små. – Vi är en lokal sparbank med hög tillgänglighet och snabba beslutsvägar, säger vd:n Melker Ström.

Åse Viste Sparbank verkar i Grästorp och i delar av Vara, Essunga och Lidköpings kommuner. Banken firar 140-årsjubileum under 2016 och är en fullsortimentsbank med 8.500 privatkunder och 1.500 företagskunder.
En av bankens största kunder är det gamla anrika företaget Forsells Mekaniska som startade 1917. Det är Grästorps äldsta tillverkningsföretag vars specialitet är småserietillverkning från enstaka prototyp upp till några hundra detaljer per serie. Kunderna är allt från större företag som Atlas Copco och Parker Hannifin till privatpersoner.

Har inte ångrat bytet
Forsells som tidigare även tillverkat båtmotorer bytte bank för snart tio år sedan och det har man inte ångrat.
– Nej, vi har haft en väldigt bra känsla i och med bytet till Åse Viste Sparbank. Vi är jättenöjda med samarbetet och jag tycker det är väldigt viktigt att ha en personlig relation till människor som man gör affärer med, säger Forsells vd Joakim Persson som är en av tre delägare i företaget.

Professionell partner
Åse Viste Sparbanks vd Melker Ström och Ann-Christine Andersson, som är kundansvarig, tycker att samarbetet med Forsell är ett typexempel på hur banken ska jobba tillsammans med sina kunder.
– Forsell har varit en helkund hos oss under en lång tid och vi försöker vara en professionell samarbetspartner till dom. Det ska överhuvudtaget vara lätt att jobba med oss, säger Ström och Andersson.
Åse Viste Sparbank har fler strängar på sin lyra. Banken är bland annat engagerad i den ideella näringslivsföreningen NSG i Grästorp där man ordnar kundträffar, frukostmöten och föreläsningar med mera, och man är också med och sponsrar den lokala idrotten i Grästorp med omnejd.