Ons 24 jul / År 42 / Nr 3 2024

Specialkök till ubåtar eller skolkök – allt är möjligt för LR Installation

LR Installationer fortsätter att vara det självklara valet av leverantör när det gäller industritvättmaskiner och specialutrustning till storkök i södra Sverige. Det finns inte heller så många aktörer på marknaden som kan anpassa specialutrustning och kök till en modern ubåt, men det kan LR Installation.

LR Installation har hittills levererat köksutrustning till flera av marinens fartyg, inklusive de två uppgraderade ubåtarna i Gotlandsklassen som renoverades vid Karlskronavarvet för ett tag sedan. Förhoppningen är naturligtvis att få leverera specialanpassade kök även till de helt nya, toppmoderna ubåtar som i skrivande stund byggs i Karlskrona. Än är inget spikat, men att LR Installation har kompetensen är tydligt.

Mycket är kundunikt
När det gäller lokal förankring är det få som kan mäta sig med LR Installation. Företaget har en gedigen erfarenhet med många långvariga samarbeten i östra Småland, Blekinge och Kalmar. Man står för en bred kompetens inom många olika tekniska installationer, där mycket är kundunikt. Bland kunderna finns flera stora organisationer som landsting och Försvarsmakten bland andra.
– I Blekinge och med Karlskrona som utgångspunkt fokuserar vi på storkökskunder. Det innefattar allt från löpande serviceavtal med kommunala storkök till avancerade installationer av kundspecifika kök i marinens fartyg, berättar Lars Alm, som är regionchef för Blekinge samt arbetsledare inom storkökssegmentet i Karlskrona.

Försäljning, installation och efterservice
Det är enorma mängder mat som lagas i storköksmiljöer dagligen. De kommunala storköken utgör en viktig del av kommunens grundläggande samhällsservice eftersom äldreboenden, sjukhus och skolor förlitar sig på att maten ska levereras dagligen.
LR Installation bidrar till att säkerställa en hög leveranssäkerhet genom att regelbundet se över storkökens tekniska funktionalitet.
– I uppdraget ingår försäljning, installation och efterservice på alla typer av storköksmaskiner samt industriella tvättmaskiner. Här har vi många års erfarenhet och en teknisk expertis som jag tror kan vara svår att överträffa, fortsätter Lars Alm.

Erbjuder personlig utveckling
Det finns egentligen ingen specifik utbildning för servicetekniker med inriktningen storkök i Sverige. LR Installation står därför själva för en stor del av kompetensutvecklingen inom området. Det innebär att man som medarbetare kan räkna med att få vidareutvecklas inom företaget, något som uppskattas mycket idag och inte minst bland yngre.
– Den nya tidens arbetstagare efterfrågar personlig utveckling och det kan vi erbjuda, säger Lars Alm. Vi är inte heller rädda för att satsa på nyligen utexaminerade tekniker som kan växa tillsammans med oss.
LR Installation kommer att fortsätta satsa på utveckling inom den offentliga sektorn i första hand, men givetvis finns det även intresse för att utveckla privatkundsegmentet. Här kan det finnas en ny potential inom närliggande kompetensområden som exempelvis spolmaskiner, som ofta finns inom storkökssegmentet men som också används i restaurangkök.