Tis 26 sep / År 41 / Nr 3 2023

Städfirma i Ovanåker med nöjda kunder

Oavsett om man behöver hjälp med veckostädning, trädgårdsskötsel eller hushållsnära tjänster så står Grängsbo Service till tjänst.
Företaget vänder sig till såväl privatpersoner som företag i hela Ovanåkers kommun.

Familjeföretaget Grängsbo Service startades av makarna Pelle och Mona Sigvardsson 1999 som ett serviceföretag inom städ- och fastighetsbranschen. 2003 började deras dotter Åsa Sigvardsson arbeta som städerska i företaget och i september 2013 tog hon över verksamheten.
Företaget har idag 15 fast anställda plus ett antal timvikarier.
– Vår kundkrets är ungefär 50/50 privatpersoner och företag. Vi sysslar i huvudsak med städning, men för privatpersoner hjälper vi även till med allt från gräsklippning och snöskottning till att meka med bilen och till och med baka. Många av våra kunder på privatsidan är äldre och vill de ha hjälp med att till exempel sätta upp gardiner gör vi självklart det, säger Åsa.

Hög kvalitet
Affärsidén hos Grängsbo Service är att alla som köper tjänster av företaget ska få en vara med toppkvalitet, innehållsförteckning och uppföljning.
– Kunderna ska lita på oss och vi vill att de ska vara nöjda, säger Åsa.
Grängsbo Service utför städning i både skolor, kontor, verkstäder och hem. Även golvvård, fönsterputs, flyttstädning, fastighetsskötsel och andra förekommande servicearbeten utförs.
Verksamhetsområdet är Edsbyn, Alfta, Bollnäs och till vissa delar även inom Söderhamns kommun.

Fler privatkunder
– Sedan införandet av RUT-avdraget har vi fått många fler privatkunder. Det har också bildats nystartade småfirmor i branschen, men där har vi inte märkt någon konkurrens. Konkurrensen kommer främst från de stora aktörerna när det gäller anbud, säger Åsa.
Kunderna är mycket nöjda med Grängsbo Service och medarbetarna är omtyckta, inte minst av privatpersoner.
– Våra medarbetare får ofta mycket nära kontakter med de återkommande privatkunderna och de brukar rekommendera oss till andra. Det är roligt, säger Åsa och fortsätter:
– Vår framtidsvision är att inte bli allt för stora, men vi ska fortsätta att ha ett gott rykte.