Ons 29 maj / År 42 / Nr 1 2024

Stockholms största privatägda åkeri

Widrikssons Åkeri AB är Stockholms största privatägda åkeri och arbetar metodiskt för att bli störst i Stockholm.
Företaget startades av Henry Widriksson 1953 och sysselsätter idag cirka 180 anställda.

1996 köptes Widrikssons Åkeri av Tomas Andersson och Kenneth Stefansson. Idag är Tomas Andersson ensam ägare till bolaget.
Under 2012 förvärvade Widrikssons Åkeri Bengt Hildemar Transport AB och 4 Transport AB. Fordonsflottan uppgår därmed till 70 tunga och 70 lätta fordon. Förvärvet är ett steg i Widrikssons Åkeris fortsatta expansion.
– Vi är ett företag som har ett stort miljötänk och starkt fokus på management tillsammans med ett modernt IT-stöd. Med de viktiga delarna vill vi med transparanta processer uppnå långsiktig effektivitet med våra kunder, säger Annika Hildemar, vd på Widrikssons Åkeri.

Alltid tillgänglig
Widrikssons Åkeri bedriver trafik i stort sett dygnet runt, under årets alla dagar och företagets trafikledning är alltid tillgänglig. Åkeriet erbjuder lösningar som är unika för kunderna.
– Vi har terminal och lager som täcker hela Storstockholm placerade i Västberga, Länna och Bromma, berättar Annika Hildemar.
En tjänst som Widrikssons har utfört ända sedan starten 1953 är utkörning av Aftonbladet och Expressen till butiker och kiosker i närområdet.
Företagets kundstock är allt från lagring och orderplock i egna lager och distribution av pallgods till leverans av mat i alla dess former till företag och privatpersoner.
– Styrkan hos oss har alltid varit att ha en stor och flexibel vagnpark och en kunnig och engagerad personal, säger Annika Hildemar.

Tar ansvar för miljön
På Widrikssons är man mån om att köra miljöanpassade transporter i så stor utsträckning som möjligt.
– Många av våra bilar går på gas och vårt mål är att vara fossilfria till 2020. Vi är ISO-certifierade och har ett stort miljötänk, säger Annika Hildemar.
Konkurrensen är hård i åkeribranschen och Annika märker att många aktörer slåss om samma gods.
1994 började Annika Hildemar arbeta på sin pappas åkeri Bengt Hildemar Transport. När åkeriet övertogs av Widrikssons följde Annika med och i december 2012 tog hon över VD-posten efter Jörgen Thunholm.
– Jag började åka med pappa när jag var tre år och har jobbat i hans företag hela livet. Idag har han gått i pension och det är han värd efter att ha jobbat i så många år, säger Annika.