Tor 7 dec / År 41 / Nr 5 2023

Stora expansioner i logistikintensiva Nässjö

Flera företag flyttar till och investerar i Nässjö under 2015 – många nyanställningar i den växande kommunen.

Nässjös attraktionskraft ökar och många företag väljer att etablera sig på orten. Det goda geografiska läget vid södra stambanan och nära E4:an är en viktig faktor, liksom ett positivt företagsklimat och goda rekryteringsmöjligheter. Under 2015 har flera företag öppnat verksamhet och expanderat på orten. Några exempel:

Jysks tredje höglager – ett av Sveriges största logistikbyggen – invigdes under sommaren. Det nya höglagret är fyrtio meter högt och inrymmer ytterligare 76 000 pallplatser. Nu arbetar cirka 150 anställda på Jysks centrallager i Nässjö. Härifrån levererar man, förutom till Sveriges alla butiker, även till e-handelskunder i Sverige och Finland.

Sedan Scandinavian Business Seating flyttade produktion från Jylland till Nässjö för ett antal år sedan har de fortsatt att utöka i Nässjö. Under våren investerade företaget 6 miljoner kronor i ett materialhanteringssystem, vilket innebär att Nässjöfabriken ökar sin kapacitet från 750 till 1000 stolar per dag. Scandinavian Business Seating räknas idag som Europas ledande leverantör av kontors- och arbetsstolar och förvärvade under året holländska BMA Ergonomics, marknadsledande i Benelux-länderna.

LM Inredning – en av Sveriges ledande monterbyggare – har flyttat en del av sin produktion till Nässjö från Huddinge.
– För att spara restid och pengar lägger vi en del av produktionen här i Nässjö. Jag tror också att det är lättare att få tag i bra folk här i Nässjö, säger LM Inrednings vd och ägare Mats Lindqvist.

Elhandelsbolaget Bixia valde att samlokalisera sin försäljningsverksamhet från flera orter i landet till Nässjö. Flytten till Nässjö innefattar 21 nyanställningar.

Ahlsell invigde i september en nybyggd fullsortimentsbutik på 1200 kvadratmeter i Nässjö.
– Det är ett område som expanderar här runtomkring så jag tror på en succé, helt klart, säger Martin Eckervad, försäljningschef för Ahlsell i regionen.

Även på handelssidan händer det en hel del. Förutom Ahlsells fackhandel har Espresso House öppnat café och under oktober månad öppnar snabbmatskedjan Subway i staden, samt ytterligare ett café/restaurangkoncept, båda centralt placerade vid Stora Torget i Nässjö.