Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Sveriges bästa logistikföretag

AA Logistik befinner sig i en kraftig tillväxtfas och bygger nu helt nya lokaler för att möta framtidens logistikbehov i Mälardalen och Västerås. I januari 2023 räknar man med att vara inflyttade i den 40.000 kvadratmeter stora fastigheten.

AA Logistik i Västerås är en del av Göteborgsbaserade AA Bolagen som grundades redan 1872. Verksamheten i Västerås är i grunden ett gammalt ABB-bolag som köptes ut 2001, och det var ett strategiskt köp då AA Bolagen ville bredda sin verksamhet med lokal etablering på fler orter i Sverige. Sedan dess har AA Logistik utvecklats mycket, bland annat femdubblat försäljningen och gått från en kund till över 100.

Vill vara bäst på allt
Dagens AA Logistik är en heltäckande partner inom allt som har med lager, packning, planering och transport att göra. Det inkluderar även all administration kring leverans och mottagande. Kundunika lösningar är AA Logistiks vardag.
– Vårt mål är att bli Sveriges bästa logistikföretag och vi anser att vi är på god väg, säger Åsa Granlund, nytillträdd vd men med många år bakom sig på AA Logistik.
Som Sveriges bästa logistikföretag ska AA Logistik ha den bästa lönsamheten, nöjdaste medarbetaren och nöjdaste kunden. En viktig del i att nå målet är att ha medarbetare som känner stark delaktighet och som ställer upp i alla situationer.
– Vi jobbar nära vår personal och strävar efter att alltid se allas potential. Hög delaktighet och medbestämmande prioriteras både på kollektivsidan och på tjänstemannasidan. Vi ser oss som en attraktiv arbetsgivare som verkligen kan stå för sitt erbjudande och utveckla varje medarbetare, fortsätter Åsa Granlund.

Mer genomtänkt logistik
Logistikbranschen är starkt prispressad och ytterst konkurrensutsatt, men trots det så är lägsta pris inte fokus för AA Logistik.
– Vårt fokus är att bidra till att sänka kundens kostnader. Vi fokuserar enbart på mer komplexa logistiklösningar där vi hjälper våra kunder att uppnå högsta möjliga lönsamhet i sin logistik. Vi söker alltid efter den absolut bästa kundunika lösningen och vill alltid förbättra vårt erbjudande, säger Leif Jansson, som ansvarar för strategiska projekt och affärsutveckling på AA Logistik.
Paketdistribution är inget för AA Logistik. Att flytta tunga, besvärliga saker är mer passande.
– Allt som kräver en mer genomtänkt logistik och där varje pusselbit måste passa är drömscenarier för oss, tillägger Leif Jansson.
AA Logistik fortsätter att expandera och planera i skrivande stund en helt ny klimatsmart fastighet i Västerås för att möjliggöra framtida tillväxt. I början av 2023 ska hela verksamheten vara inflyttad i den 40.000 kvadratmeter stora logistikfastigheten. AA Logistiks målbild då är att leverera en effektivare och mer miljöanpassad logistik till våra kunder.