Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Sveriges ledande mäklarkedja

Fastighetsbyrån är Sveriges ledande mäklarkedja med drygt 250 kontor och cirka 1.400 medarbetare över hela landet.
Byrån i Eskilstuna sysselsätter nio mäklare och drivs av franchisetagarna Therese Göransson och Peter Kärneus.

Therese Göransson började arbeta som mäklare på Fastighetsbyrån 1989. Sedan 1999 är hon franchiseägare till byrån med det juridiska namnet Eskilstuna Mäklarteam AB tillsammans med Peter Kärneus.
– Vår styrka är att vi ligger under ett rikstäckande företag med ett välkänt varumärke. Dessutom har vi ett nära samarbete med Sparbanken här på orten, säger Therese Göransson.
Målet för Fastighetsbyrån är att vara bäst i landet på att förmedla villor, bostadsrätter och fritidshus på ett affärsmässigt och professionellt sätt till både köpare och säljare.
Fastighetsbyrån vill leda utvecklingen från traditionellt mäkleri till att bli ett kunskaps- och serviceföretag inom boende, som hela tiden kan möta kundernas önskemål om en helhetslösning för boendets alla delar – före, under och efter bostadsbytet.
– Vi marknadsför oss främst på HemNet och på vår egen hemsida samt i ortstidningen EskilstunaKuriren med annonser en gång i veckan, berättar Therese Göransson.
När det gäller kundnöjdhet ligger Fastighetsbyrån i dagsläget på 76 procent.
– Vårt mål är 80 procent, men vi är inte riktigt där än, säger Therese Göransson.

Aktuellt projekt
Ett aktuellt projekt för Fastighetsbyrån i Eskilstuna är att förmedla lägenheter för HSB i ett nybyggt kvarter som heter HSB Brandstationen. I området låg tidigare en brandstation, som nu har rivits och istället ska man uppföra bostadshus på platsen. Planerad inflyttning är hösten 2014.

En stor affär
Att köpa bostad är en av livets största affärer. Fastighetsbyrån har skapat en rad olika smarta tjänster som förenklar för kunderna att hitta drömbostaden och slå till när det är dags. Fastighetsbyrån hjälper gärna till att välja rätt tjänst och anpassar den för att fylla alla behov. Till exempel kan byrån hjälpa till med att hålla koll på prisläget där man vill bo och när nya bostäder kommer ut på marknaden.
– Vår framtidsvision är att fortsätta vara ett stort och stabilt mäklarföretag på orten, säger Therese Göransson avslutningsvis.