Sön 14 jul / År 42 / Nr 3 2024

Sveriges yngsta stad – Inte en dag utan framsteg

Säffle stad – Sveriges yngsta stad, med en tydlig 50-talsarkitektur har ett av Europas bästa fiskevatten för Gös. Här finns bygden med de bördiga slätterna, godsen och Herrgårdarna i söder, fisketjärnen med jaktmarkerna i norr. Säfflebygden präglas av vatten, skärgård, jordbruksmark och skog. Skördefesten på Värmlandsnäs är ett välbesökt arrangemang kopplat till matkultur. Kulturlivet blomstrar. Musiklivet är rikt. Jazzklubben, visklubben och kammarmusikföreningen med flera ser till att internationellt etablerade artister framträder regelbundet. SäffleOperan sätter varje höst upp välbesökta musikteaterföreställningar.

Säffle har ett väl differentierat näringsliv med allt från multinationella företag till småföretag inom olika verksamhetsområden som process- och verkstadsindustri, styr- och reglerteknik, elektronik, data, hälsa, jordbruk, besöksnäring och handel.

I Säffle kommer du till dukat bord! Vi har bra industri- och handelslokaler som kan anpassas efter era behov. Säffle har en strategisk geografisk placering vid järnväg, Vänern, E45 och E18. I kommunen finns upp till 100 MBIT/S vilket innebär att Säffle är i topp i Sverige vad gäller bredbandstäckning! Vi är duktiga på att skräddarsy utbildningar för ert kompetensbehov via vår uppdragsutbildning och vårt Lärcenter. Vi har ett differentierat näringsliv som samverkar och vi har många regionala samarbetspartners som bidrar till att stärka näringslivet i kommunen. ”Säffle vågar leda hållbar utveckling” är ledordet i den vision för 2026 som inkluderar en ambition att bli centrum för grön utveckling!
Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda dig om du vill besöka oss eller etablera ditt företag i Säffle!

www.saffle.se/naringsliv
www.destinationsaffle.se
www.facebook.com/naringslivsenhetensaffle