Mån 24 jun / År 42 / Nr 3 2024

The Steam Hotel förmedlar kraft och energi

Grundarna av The Steam Hotel i Västerås skriver historia med en helt ny hotellupplevelse i världsklass. I det gamla ångkraftverket vid Mälarens strand kommer kraft och energi återigen att pulsera när den 100-åriga byggnaden fylls av gäster från hela världen. Västerås har härmed fått en ny destination – samtidigt som ett betydande arv bevaras.

ESS Group har med anläggningar som Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad redan utmärkt sig som en aktör med egen stil. The Steam Hotel kan inte liknas vid något annat på den svenska marknaden. Det är ett destinationshotell, en generös spa-anläggning och ett exklusivt konferenshotell – allt på samma gång.

Kvalitet som talar för sig själv
Att skapa unika upplevelser är det centrala för ESS Group. Ambitionen märks tydligt i The Steam Hotel, som är en produkt av gruppens nytänkande kring vad en riktig hotellupplevelse är och bör förmedla. Det handlar om mycket mer än en säng och kudde.
– The Steam Hotel ska vara en reseupplevelse i sig, och tilltala en bred målgrupp från privatresenärer till affärsgäster, middagsgäster och konferensdeltagare. Alla ska känna igen sig i de värden vi förmedlar och står för, menar marknadschefen Felix Fuchs.
Alla delar ska tala för sig själva. Maten i de två restaurangerna ska hålla en så hög kvalitet att den i sig är en reseanledning, liksom spa-anläggningen The Voltage Lounge, bemötandet och servicenivån på hotellet.

Vägg i vägg med Kokpunkten
The Steam Hotel ligger vägg i vägg med Kokpunkten, Sveriges första och hittills enda actionbad. Anläggningarna är fristående men naturligtvis finns det samarbete för att stärka bådas varumärken. Nyckeln för ESS Group är den fantastiska fastigheten som erbjuder alla möjligheter att skapa något riktigt unikt. Det var nog samma för grundarna av Kokpunkten.
– Västerås är från början inte vårt primära upptagningsområde, men när vi från ESS Group fick en möjlighet att utveckla en fastighet med så mycket historia och ett så fördelaktigt läge så tog vi chansen, säger Felix Fuchs.

Måste upplevas
Västerås växer som besöksmål och det genererar fler gästnätter. Utbudet har förstärkts avsevärt med The Steam Hotels 227 rum, rymliga konferenslokaler för upp till 550 deltagare, 800 kvm stort spa samt två restauranger i en spektakulär miljö.
– Detta liknar ingenting annat och måste upplevas på plats för att komma till sin rätt, konstaterar Felix Fuchs som avslutning.