Mån 24 jun / År 42 / Nr 3 2024

Tillsammans gör vi skillnad!

Efter några år på annan ort så valde jag för tre år sedan att vända åter till Västerås. Det gör att jag idag ser på staden med nya ögon, och jag måste säga att jag är imponerad.

Under min frånvaro har det hänt massor i Västerås. Något som slog mig direkt var hur staden har vänts mot vattnet. Numera kan både boende och flanörer njuta av utsikten över Mälaren. Vårt framgångsrika näringsliv skapar ekonomisk tillväxt. En tillväxt som ger inflyttning till staden och pengar till ökad välfärd. Vi bygger bostäder, förbättrar vår infrastruktur, investerar i Europas största samförbränningsanläggning, anlägger en ny central badstrand, satsar på Kokpunkten; Sveriges första actionbad, bygger nytt resecentrum och en helt ny central stadsdel. Vi har också öppnad portarna till Expectrum, en unik mötesplats där innovation och kreativitet står i centrum.

Idag känner jag en stolthet för att få företräda Västerås och tecknen är tydliga; allt fler västeråsare känner sig stolta över sin stad.
En stad där det händer så mycket, visar på både framtidstro och handlingskraft. Vårt läge mitt i den expansiva mälardalsregionen ger oss alla möjligheter att utvecklas. Här finns också ett gott klimat för samverkan, något som syns i olika satsningar. Vi möts i nätverk och i olika kluster, vi gör saker tillsammans och vi levererar.

Vi tror på mötet som en viktig orsak till vår framgång. När människor möts, oväntat eller planererat, så skapas kreativitet. Ur kreativiteten föds de goda idéerna, de som gör att vi kan fortsätta att utveckla vår stad mot vår vision; mot staden utan gränser!

Bo Dahllöf
Stadsdirektör Västerås stad