Sön 26 jun / År 40 / Nr 3 2022

Toolbox utvecklar verktyg i premiumklassen

Toolbox i Åtvidaberg är specialister på verktyg för maskinell bearbetning av trä. Bland kunderna finns såväl grossister som enskilda snickerier, med en gemensam strävan efter att tillgodogöra sig de absolut bästa verktygen som finns inom träbearbetning. I Toolbox sortiment finns premiumprodukter i världsklass.

Toolbox vd Martin Lindqvist är stolt över företagets utveckling och tillverkning av skräddarsydda stålprofiler. I sortimentet finns i stort sett allt som kan behövas inom träbearbetning, och det som mot förmodan inte finns söker Toolbox utveckla tillsammans med kunden.

Verktyg i premiumklassen
Den gemensamma nämnaren, oavsett om det rör sig om Toolbox egna stål TB90 och TB92, räffelstål eller hårdmetall, är att alla produkter håller premiumklassen. Men är inte premium dyrare?
– Tack vare en effektiv produktion och lång erfarenhet inom branschen kan vi hålla konkurrenskraftiga priser och hög kvalitet. Vi har standardprodukter men kan även utveckla helt kundunika lösningar och ändå hålla både hög leveranssäkerhet och bra pris. Det är nog unikt i branschen, svarar Martin Lindqvist.
Standardsortimentet utvecklas hela tiden för att passa marknadens behov. Den moderna träbearbetningsindustrin måste vara både effektiv och noggrann, med rätt verktyg skapas lönsamhet. Toolbox kan möta en mycket bred målgrupp både med egenutvecklade produkter samt produkter från varumärket Kwiktool efter förvärv av ett holländskt bolag.

Egen utvecklingsavdelning
Ungefär 40 procent av Toolbox produktion går på export, men Martin Lindqvist är övertygad om att det kommer att öka. Försäljningsorganisationen är under utveckling och mycket kraft kommer att läggas på att utveckla den nätbaserade försäljningen.
– Vi ska vara tillgängliga när kunden behöver oss. På nätet kan de handla när de vill, men vi ska också hålla en hög tillgänglighet och stötta kunden när det behövs. Det är så vi bygger långa relationer och många av våra kunder har varit med oss under 15 års tid eller mer, upplyser Martin.
För att verkligen kunna möta alla kunders behov har Toolbox en egen utvecklingsavdelning med heltidsanställda som enbart fokuserar på att rita kundunika verktyg. Med egen design i huset, en förstärkt och breddad försäljningsplattform samt siktet inställt på tillväxt står Toolbox mycket väl rustade för framtiden.