Mån 4 mar / År 42 / Nr 5 2023

Tools och Teng Tools skapar säkrare arbetsplatser

Rätt sak på rätt plats – ordning och reda i verktygslådan kan vara helt avgörande för säkerheten på arbetsplatsen. Företaget Tools levererar förnödenheter och verktyg till industri och offentlig förvaltning. De jobbar utifrån HMS vilket står för Hälsa, Miljö och Säkerhet. Något som passar som handen i handsken tillsammans med Teng Tools – Get Organized som hjälper användaren att hålla ordning på sina verktyg.

Teng Tools distribueras av Luna Group på den nordiska marknaden och har under många år samarbetat med Tools. Allt som behövs inom den moderna verkstadsmiljön finns hos Luna, och allt testas och valideras noga innan man tar upp det i sortimentet.
Teng Tools – Get Organized är en produktfamilj bestående av både verktyg samt vagnar och system för att förvara, flytta och bära med sig verktygen. Systemet anses vara marknadens bredaste, och Tools har genom ett långvarigt arbete med Teng Tools ett stort kunnande inom området.

Ordning och reda är livsviktigt
Jonas Holmström är Brand Sales Manager Teng Tools på Luna. Kunderna finns över hela Sverige. Han understryker att ordning och reda på arbetsplatsen är livsviktigt.
– Det finns alltför många exempel på där det motsatta till ordning och reda har fått förödande konsekvenser. Tänk till exempel om ett verktyg skulle glömmas inuti en maskin, och att det därefter förorsakar haveri eller ännu värre – skada på operatören eller någon annan som befinner sig i närheten av maskinen. Den risken minimeras och kan till och med elimineras med Teng Tools system.
Systemet är uppbyggt så att verktygen ligger verktygsinsatser som är flyttbara och därmed kan användaren anpassa sin verktygsvagn, verktygsväska eller verktygslåda efter egna behov. Verktygsinsatserna är stansade så att bara ett verktyg passar. Om det skulle saknas något är det väldigt tydligt vad som saknas. Genom att var sak har sin plats så kan man garantera att man alltid har koll på sina verktyg.

Bättre hälsa, miljö och säkerhet
Conny Forss är teknisk säljare inom Hälsa, Miljö & Säkerhet och personligt skydd på Tools. Han har många års erfarenhet från området och anser att just Teng Tools – get Organized är ett väldigt bra system för att uppnå ökad effekt med HMS-arbetet hos kunderna och samtidigt öka lönsamheten.
– Vi kan hjälpa kunderna att välja rätt saker som eliminerar risk för skada, och det gäller inom alla produktkategorier. Just Teng Tools – Get Organized är ett system som ligger helt i linje med det arbetet, och som dessutom ger stora kostnadsfördelar eftersom man inte behöver ersätta borttappade verktyg lika ofta. Dessutom gör det flexibla systemet att användaren kan plocka med sig de verktygssatser som krävs för arbetsuppgiften och slipper därför bära med sig den extra vikten av verktyg som ej kommer till användning.
Många av verktygen från Teng Tools är dessutom försedd med ytterligare en säkerhetsfiness – de är anpassade för så kallade verktygssäkringssystem, där de kan förankras genom linor och därmed eliminera risken för skador vid arbete på höjd. Exempel på sådana anpassningar är hålet i skruvmejslarnas handtag. Den nya serien u-ringnycklar med Hip-Gripfunktion som motverkar att man slinter på skruven har också hål utformat och utprovat för verktygssäkring.

– Teng Tools – Get Organized är med stor sannolikhet marknadens mest heltäckande koncept för att skapa ordning och reda bland sina verktyg. Förutom att verktygen håller en överlägsen kvalitet, så är de också ergonomiskt utformade för att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt. Dessutom är de utformade med säkerhet i fokus – jag rekommenderar systemet till alla som vill ha en säker och trygg arbetsplats, avslutar Conny Forss med.