Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Toppbetyg för skärgårdshotell och naturnära upplevelser

Hemtrevliga Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset har fått bättre betyg än de absolut finaste hotellen i storstäderna. I alla fall på Booking.com. Det framstående betyget grundas på mycket mer än läget mitt ute i Vänern med bara några minuters bilfärd till Läckö slott.

Läckö Slott bjuder på rika upplevelser under en generös vår-, sommar- och sensommarsäsong. Här finns något för alla; förutom ett unikt barockslott med storslagna trädgårdar och blomsterarrangemang visas konst- och fotoutställningar och årligen anordnas en sommaropera baserat på inspirerande och ibland annorlunda verk.

Nytt för 2016
Årets utställning kretsar kring juvelerarkonst och sommarens opera baseras på Carl Jonas Love Almqvist roman Det går an. Dessutom bjuds det på spännande skatt- och spökjakter för barn och musikevenemang som lockar besökare från hela landet.
Nytt för i år blir expeditioner till nationalparken på Djurö, en gömd juvel mitt i Vänerns skärgård som tidigare varit otillgänglig för besökare men som nu öppnas upp för allmänheten.
– Läckö Slott är ett av Västra Götalands största besöksmål, men vi tar ingenting för givet utan fortsätter att hela tiden vidareutveckla upplevelser för en bred målgrupp, kommenterar Magnus Lönnroth, vd för Stiftelsen Läckö Slott.

Unika kärnvärden
Hotell- och konferensanläggningen naturum Vänerskärgården – Victoriahuset har haft öppet i drygt två år, men har redan etablerat ett namn i hotell- och upplevelsebranschen. Precis som grannen Läckö Slott bygger hotellet på unika kärnvärden som varken går att flytta eller kopiera. Här förmedlas också ro och stillhet, mitt ute i Vänerns geografiska mittpunkt. Att det handlar om en uppåtgående trend med positiv utveckling oavsett hur man mäter är något som Magnus Lönnroth kan intyga.
– Vår ambition är att leverera kultur- och naturupplevelser av hög kvalitet, bland annat med en grönskande ekologisk trädgård och den prisbelönta restaurangen Hvita Hjorten som bygger vidare på konceptet naturnära och närproducerat.