Mån 24 jun / År 42 / Nr 3 2024

Törebodabostäder satsar på nybyggnation

Ett åttavåningshus vid Kanalparken.
Där har ni Törebodabostäders nästa nybyggnadsprojekt.
– Ett 40-tal personer har redan visat intresse, trots att vi ännu inte gått ut och marknadsfört det nya huset, säger Dan Harryzon vd för Törebodabostäder.

I februari 2016 avslutade Törebodabostäder sitt senaste byggprojekt – ett hus på Drottninggatan 8 med 16 lägenheter och med promenadavstånd till Töreboda torg och Norra Skaraborgs resecentrum.
Nyligen antog Töreboda kommun detaljplanen för ett nytt bostadsområde ”Kanalparken” vid Göta kanal.
Törebodabostäder projekterar nu ett åttavåningshus med cirka 35 lägenheter från tvåor upp till fyror och med 7.000-12.000 kronor i månadshyra lite beroende på vilken boendeform man väljer.
– Det kommer att bli både hyresrätter och kooperativa hyresrätter, säger Dan Harryzon.

Attraktivt läge
Harryzon upplever att det finns ett tryck på nya bostäder i Töreboda kommun som har 9.200 invånare. 150 personer står i bostadskö och fler bostäder behövs inom överskådlig tid.
– Vårt läge vid västra stambanan gör att man kan ta sig till Stockholm på två timmar, Göteborg på en och en halv timme och Skövde på 17 minuter. Dessutom har vi en del stora arbetsgivare i kommunen och Göta Kanal som är en värdefull turistattraktion även i ett riksperspektiv, säger Dan Harryzon.

Fler aktörer
Törebodabostäders vd ser gärna att fler aktörer kommer in på bostadsmarknaden i kommunen och anser det skulle gynna alla.
– Det är jättebra om vi går igång ”flyttkarusellen” och att Töreboda blir en ännu attraktivare bostadsort. Vi upplever att fler upptäcker vår kommun och väljer att bosätta sig här.
Priserna på småhus i Töreboda har till exempel ökat avsevärt det senaste året.
Enligt en prognos som gjorts av Boverket och Länsstyrelsen behöver Töreboda nya 270 bostäder fram till 2025 och redan idag finns det en hel del byggklara tomter i kommunen, både för villor och radhus.