Sön 10 dec / År 41 / Nr 5 2023

TTC breddar sitt utbud av utbildningar

Tibro Training Center – TTC – firar 25-årsjubileum i år.
TTC är en utbildningsorganisation som ägs och drivs av Tibro kommun och inom företaget ser man ett fortsatt gott intresse från arbetsgivare inom trä och möbelbranschen.

Vill du ha ett jobb inom den moderna tillverkningsindustrin där du får arbeta med att effektivisera produktionen, och ta fram nya produkter? På TTC i Tibro erbjuds en spännande eftergymnasial utbildning inom Möbel-och Inredningssnickeri/CNC och Robotoperatör.
– Det är andra året som vi arangerar utbildningen själva. Tidigare gjorde vi det tillsammans med Fågelviksgymnasiet. Ifjol fick fyra av sex kursdeltagare jobb direkt och i år har vi redan fått en del förfrågningar från företag trots att utbildningen ännu inte är avslutad, berättar utbildningsledaren Henric Holm på TTC.

Stort intresse
Möbel- och inredningsbranschens intresse för TTC:s utbildningstjänster är stort och kursdeltagarna upplever TTC:s utbildningar som ett steg på vägen mot ett arbete.                           
TMF, Trä och Möbelföretagen, företräder ungefär 700 medlemsföretag inom trä-, möbel- och inredningsindustrin i Sverige. Dessa omsätter ca 70 miljarder kronor med mycket högt förädlingsvärde.
– Vi jobbar mycket med YH-utbildningar och vuxenutbildningar inom möbel och inredning, men på senare år har vi breddat oss en del i vårt utbud. Det senaste tillskottet är att vi jobbar mot nyanlända så att de ska kunna få en chans på arbetsmarknaden. Vi hjälper till med språkintroduktion och att validera yrkeskunskaper, säger Henric Holm.
TTC har även haft utlandsuppdrag under åren. Ett av dessa är SIDA-uppdraget inom Furntech i Sydafrika. Vad som från början var ett uppdrag på tre år blev till slut 12 år. 2013 avslutades arbetet som innebär att TTC har utbildat ett 40-tal lärare i maskinteknik, CNC och ytbehandling.