Ons 24 jul / År 42 / Nr 3 2024

Tydlig vi-känsla i Viberga

Anders Svensson är inte bara vd för Coop Finspång. Han brinner även för utveckling av den lokala mötesplatsen Viberga, där det förutom en stor Coop-butik även finns ett 15-tal andra butiker i en trevlig miljö. Naturligtvis med fri parkering för alla besökare.

Vibergaområdet bjuder på lite mer personlig och omtänksam shopping. Området har varit en handelsplats sedan 1970-talet, men har under de senaste åren fått en renässans. Det är mycket tack vare de insatser som Anders Svensson med personal driver tillsammans med ett antal hyresgäster i området.
– Jag tror att många har upptäckt fördelen med att kunna handla det mesta på ett ställe. Man kan enkelt göra sina matinköp och samtidigt passa på att hämta ut varor på det lokala apoteket till exempel. Mixen av olika butiker gör också Viberga till en naturlig mötesplats för många olika åldersgrupper, säger Anders.

Utveckling som gemensam angelägenhet
Det är en tydlig ”vi-känsla” i allt Anders berättar om Viberga. När han talar om engagemanget från butikerna och deras anställda är det uppenbart att man verkligen månar om platsen och att den lokala utvecklingen är en gemensam angelägenhet.
– Vi vill visa att vi har mångfald och att Viberga är ”inne” igen. En ny satsning omfattar öppnande av en klädaffär för damer. Tidigare hade vi en för herrar men nu har vi både och, vilket egentligen är en självklarhet. Att vara heltäckande bidrar naturligtvis till att stärka Viberga som mötesplats, påtalar Anders.
Kronans apotek i Viberga anses dessutom vara ett av Östergötlands bästa med snabb och effektiv service och ett stort sortiment av hälso- och skönhetsprodukter. Bland övriga verksamheter finns fackbutiker inom el och trädgård samt konditori och frisörsalong.

Tidstypisk verksamhet
I tidens tecken utvecklar man i Viberga även näthandel. På Coop kan man sedan länge handla mat över nätet och antingen hämta på plats eller få den bekvämt levererad.
En annan tidstypisk företeelse är smart hantering av matsvinn samt att i så lång utsträckning som möjligt förhindra svinn. Extra glädjande i det avseendet är att man i Vibergarestaurangen använder sig av mat från Coop som är nära bäst-före datum eller som riskerar att bli svinn på grund av skadad förpackning eller liknande.
– Vi har en populär frukost- och lunchservering där man princip kan äta en frukost som är likvärdig den på ett finare hotell, men till ett lägre pris. Utbudet är brett och vi håller en väldigt hög kvalitet på allt som serveras.
Anders är även stolt över platsens utvecklingsmöjligheter för olika mötesverksamheter. Det är lätt att ta sig till och från Viberga så området, med sitt utbud och service, passar utmärkt för konferenser till exempel. Det finns mycket som kan vidareutvecklas och stärkas för framtiden.