Lör 22 jun / År 42 / Nr 3 2024

Unika kökskåpor för storkök från Söderhamn

Jeven i Söderhamn är företaget som specialiserat sig på tillverkning och försäljning av kökskåpor för bland annat skolkök, restauranger, sjukhus och militäranläggningar.
– Våra kökskåpor är unika och helt anpassade utefter kundernas kökslayouter, säger företagets VD Anders Strömberg.

Verksamheten i Söderhamn grundades redan 1942 under namnet Söderhamnskåpan. 2008 köptes företaget av det finska bolaget Jeven Oy som har lång erfarenhet av kökskåpor för storkök.
Idag har Jeven utvecklats till ett komplett företag med utveckling, marknadsföring, försäljning och tillverkning av marknadens bästa och mest innovativa ventilationslösningar till professionella kök.
– Våra kunder är oftast entreprenörer som får upphandlingar att installera ett system. Vår kundkrets finns över hela Norden, men även i andra europeiska länder som till exempel Polen, England och Bulgarien, berättar Anders Strömberg.

Nära kunderna
I Sverige har Jeven en väl upparbetad försäljningsorganisation med kontor i Söderhamn, Stockholm, Göteborg, Jönköping och Malmö. Allt för att finnas nära kunderna och ge bästa möjliga service.
– Vår styrka är att vi har korta ledtider och är flexibla i vår produktion, säger Anders Strömberg.
Alla kåpor och filter är utvecklade med tanke på bästa funktion och ekonomi.

Turboswing
2014 lanserade Jeven en ny kraftfull fettavskiljare för storköksventilation kallad Turboswing. En särklassigt hög fettavskiljning gör att man avsevärt minskar risken för brand i imkanalen och minskar behovet av sotning. Den höga avskiljningen gör även att värmeåtervinningen effektiviseras. Filtret är lätt att demontera och rengöra. Det är bara att köra den i diskmaskinen tillsammans med andra plåtar och kastruller.

Annonserar i branschtidningar
För att marknadsföra sig annonserar Jeven i riktade branschtidningar mot ventilations- och VVS-företag. Jeven deltar också på Nordbyggmässan som arrangeras vartannat år samt på liknande mässor i Finland och Norge.
Bland referenser kan nämnas Stadshuset i Stockholm, Quality Globe Hotel, Tele2 Arena, Hotel Birger Jarl, Coop Provkök och Stockholms Sjukhem.
– Vi har haft en bra utveckling och växt hela tiden. För några år sedan hade vi bara ett tiotal anställda och idag är vi cirka 25. I och med den nya Turboswingen hoppas vi växa ytterligare. Vi har redan sett ett kraftfullt uppsving av omsättningen det senaste halvåret, säger Anders Strömberg avslutningsvis.