Sön 26 maj / År 42 / Nr 1 2024

Upplevelser i världsklass på Ulvön

På fridfulla Ulvön kan besökare från när och fjärran koppla av och njuta av natur, kultur och god mat. Ön saknar fast förbindelse i form av broar till fastlandet, besökare och boende tar sig till och från ön via en färjeförbindelse eller med egen båt. Det är en del av upplevelsen kring Ulvön, som tycks leva i sin egen takt. På Ulvö hotell tas de anrika upplevelserna kring bygden tillvara och paketeras i ett erbjudande i världsklass.

Ulvön är ett av Örnsköldsviks många kulturminnen, präglat av en stark fisketradition som trots att det inte finns några yrkesfiskare kvar på ön lever kvar i form av en flitig produktion av delikatessen surströmming. Ön har knappt 50 året-runt boende, som årligen får sällskap av tusentals besökare som lockas av det anrika och traditionella kring ön.
Efter en lång tids dvala har flertalet entreprenörer fått upp ögonen för vad Ulvön har att erbjuda. Idag är det lilla fiskesamhället ett välkänt och populärt resmål både bland affärsgäster som gärna konfererar på ön samt fritidsresenärer som vill utforska det natursköna landskapet.

Lockar fler till ön
Entreprenören Jennie Marcusson-Sundström tillbringade sina barndomsomrar på Ulvön. Med hjälp av kära minnen har hon tillsammans med sin familj, som också äger ett antal andra företag i Örnsköldsvik, byggt upp verksamheten kring Ulvö hotell som idag står nyrenoverat och komplett med både konferensanläggning och restaurang.
– I samband med att vi köpte det gamla skärgårdshotellet började kommunen bygga en gästhamn på ön. Tillsammans har vi skapat något oerhört värdefullt för bygden i form av en verksamhet som lockar besökare och tillför kapital till Ulvön och Örnsköldsvik, kommenterar Jennie Marcusson-Sundström.
När Ulvö hotell rustades upp och byggdes ut vågade fler entreprenörer sig till ön. Idag präglas Ulvön av en stark utveckling där man vågar satsa på nya verksamheter och tillsammans bygga något bestående till förmån för både besökare och fastboende. Färjetrafiken går året om, och vintertid finns även svävare som i sig är en upplevelse för de flesta.

Erbjudande i världsklass
Ulvön bjuder på en naturupplevelse utöver det vanliga, och i kombination med Ulvö hotells anrika atmosfär, höga standard och förstklassiga service blir helhetsupplevelsen i princip en oöverträffad företeelse. Det tycker i alla fall Jennie Marcusson-Sundström, som också poängterar att hotellet har mycket nöjda kunder som ofta kommer tillbaka.
– Vi grundar vår affärsidé på att vi ska bli bäst i världen, och det gäller då allt från upplevelser till service. Rummen har en hög standard med personliga inslag och unika detaljer. Vi har verkligen engagerat oss lite extra för att skapa rum med atmosfär och hög trivselfaktor. Resultatet är att vi idag har en anläggning som kan ta emot gäster som har höga krav och vill unna sig lite extra. Det kallar vi för ett erbjudande i världsklass.
Restaurangen på Ulvö hotell anses vara en av norra Sveriges främsta med en välkänd stjärnkock som kökschef. Det finns bland annat mycket typiskt norrländskt med fisk och vilt på menyn, där surströmmingen naturligtvis har en hedersplats.
– Ambitionen med vår restaurang är framförallt att alla ska få möjlighet att prova något unikt och högklassigt, därför har vi satt rimliga priser och anpassat menyn till en så bred målgrupp som möjligt. Vi vidareutvecklar samtliga koncept som vi byggt upp under åren, och kommer aldrig att nöja oss med det som är gott nog – vi ska alltid sträva efter världsklass i allt vi gör, rundar Jennie Marcusson-Sundström av med.