Tis 28 nov / År 41 / Nr 5 2023

Utrymme för utveckling hos Degerfors Industrihus

Hos Degerfors Industrihus får hyresgästerna utrymme för att utvecklas och växa. Inget företag är för stort – eller för litet – för att få plats i någon av lokalerna som förvaltas av Degerfors Industrihus. Att skapa en kultur av samverkan är högt prioriterat och det kan hyresgästerna själva också intyga. En av dem är företaget Innovation Lift Scandinavia.

Innovation Lift är ett av regionens mest snabbväxande företag. Verksamheten etablerades 2013 av fyra kollegor från samma bransch, samtliga med en vilja och ett driv för att utveckla unika koncept för långsamtgående hissar. Redan under våren 2014 såldes den första hissen till ett danskt företag, och levererades därefter till en kund på Grönland.

Stor tillväxt på kort tid
Den initialt blygsamma omsättningen på ett par miljoner kronor 2014 har på knappt sju år utvecklats till en sund omsättning på över 50 miljoner kronor 2020. Det visar att Innovation Lift verkligen gör sig förtjänta av namnet Innovation, då det är få företag som kan visa samma starka innovationskraft och en lika stor tillväxt på lika kort tid.
– Vi levererar över hela Europa och vi undersöker nu möjligheterna med att expandera utanför. Vi har redan etablerat ett dotterbolag i Shanghai och ökar på marknader som Thailand, Indonesien och Indien. Samtidigt finns det mycket kvar för oss att göra i Europa, bland annat i Tyskland, där vi hittills inte varit involverade alls, berättar Lennart Gunnarsson, vd och en av grundarna bakom Innovation Lift.
Lennart intygar att Degerfors är en bra kommun att etablera sig i, med korta avstånd in till kommunen och ett naturligt klimat som präglas av samverkan. Alla hjälper varandra och man gläds åt varandras framgångar.

Med hjärtat i Degerfors
Att bli mer globala i sin försäljning är en tydlig framtidsstrategi för Innovation Lift. Hjärtat i verksamheten kommer dock att finnas kvar i Sverige och närmare bestämt i Degerfors, där Lennart Gunnarsson just nu är på jakt efter större lokaler för att skapa utrymme för ytterligare tillväxt.
– Att stötta befintliga hyresgästers utveckling är a och o för oss. När de utvecklas utökas möjligheterna även för andra verksamheter att flytta hit, eller till och med starta upp från grunden. Innovation Lift har många underleverantörer och en del av dem har etablerats här just tack vare att Innovation Lift finns här, säger Rickard Erhard, VD på Degerfors Industrihus.
Med rätt lokaler i bra lägen, till rätt pris, kan företagen i Degerfors fortsätta att utvecklas. Talanger lockar andra talanger och det är Innovation Lift med underleverantörer slående exempel på.