Sön 14 jul / År 42 / Nr 3 2024

Vi är i en expansiv period där vi på Länsstyrelsen jobbar intensivt för att underlätta byggande och tillväxt.

Blekinge är unikt – det är nära till allt. Det är även enkelt att ta sig hit och kommunikationerna förbättras hela tiden. Tågen i Blekinge är faktiskt punktligast i landet! Med vårt centrala läge har vi en omedelbar närhet till växande marknader i Europa. Våra hamnar i Karlskrona och Karlshamn ökar fortlöpande sina kapaciteter.

Inte sedan slutet av 1960-talet har vi växt med så många under ett år (2015). Vi är ett av de mest tätbefolkade länen utanför storstadsområdena.

Våra stora industrier som ABB Karlskrona och SAAB Kockums får beställningar i miljardklassen. Stora investeringar genomförs på F17 i Kallinge, Södra Cell i Mörrum och Volvo Personvagnar i Olofström utökar verksamheten. Detta påverkar även små och medelstora företags utveckling.

Vi är duktiga på att ta vara på vår historia. Marinmuseum i Karlskrona med världens andra u-båtshall har blivit utsett till Årets Museum 2015. Antalet turister som väljer att övernatta i Blekinge blir allt fler.
Det går verkligen bra för Blekinge. Och det ska vi vårda, förstärka och säkra att det sker i en hållbar utveckling för alla.