Tis 9 aug / År 40 / Nr 3 2022

”Vi ska ha det bästa boendet i Ängelholm”

– Cirka 18 procent av Ängelholmsborna bor i någon av våra lägenheter så vi är den klart största hyresrättsinnehavaren i kommunen. Och vår målsättning är att vi ska ha det bästa boendet i Ängelholm.
Det säger Eva Bergenstråhle, marknadschef på AB Ängelholmshem.

AB Ängelholmshem bildades 1950 och är ett kommunalägt bolag.
Ängelholmshem har i dagsläget cirka 3 000 lägenheter. Huvuddelen av beståndet ligger i tätorten, men lägenheter finns också i ytterområdena Munka Ljungby, Hjärnarp, Skälderviken, Strövelstorp och Össjö.
– Hela vårt bestånd är i stort sett byggt i egen regi och vi fortsätter att bygga. Just nu bygger vi 107 lägenheter i kvarteret Betan i centrala Ängelholm och inflyttning sker 2014. Det är en fastighet som är miljöklassad i silver, vilket innebär att det har en mängd olika parametrar. Man lägger till exempel extra krut på låg energiförbrukning och ljudisolerade lägenheter, berättar Eva Bergenstråhle.

Värnar om miljön
Klimat- och miljöfrågor är något som ligger Ängelholmshem varmt om hjärtat. Bolaget arbetar ständigt med förbättringar och insatser för att klimatet och miljön ska ta så lite skada som möjligt av det arbete man gör. Ett led i detta är att Ängelholmshem är med i Skåneinitiativet – ett projekt som innebär att de företag som är anslutna ska minska sin energianvändning med 20 procent från 2007 till 2016. Det är frivilligt att ansluta sig till initiativet och alla bostadsföretag i Sverige är välkomna att gå med.

En attraktiv stad
Ängelholm är en kuststad, vackert belägen i nordvästra Skåne, med det mesta och bästa runt hörnet. Ängelholm har knappt 40 000 invånare och erbjuder vacker natur, kultur, rekreation, puls och nöje.
– Vi märker att Ängelholm är en mycket attraktiv stad då vi har cirka 4 500 sökande i kö till våra 3 000 lägenheter. Vi ligger i en expansiv och het region i nordvästra Skåne med goda kommunikationer. Vi har både tåg, flygplats och motorväg alldeles i närheten, säger Eva Bergenstråhle.

Bra kvalitet och trygghet
Affärsidén hos AB Ängeholmshem är att tillhandahålla ett boende med rimlig hyresnivå. Hyresgästerna ska alltid få en bra kvalitet på boendet och känna trygghet.
– Vi ska fortsätta utvecklas och vår målsättning är att vi ska ha det bästa boendet i Ängelholm. Vi har fått uppdrag från våra ägare att fortsätta bygga bostäder och vi ska även se till att det byggs i kringorterna runt om i kommunen, säger Eva Bergenstråhle.
AB Ängeholmshem har sitt kontor på Tåstrupsgatan och sysselsätter cirka 30 anställda.