Sön 21 jul / År 42 / Nr 3 2024

Vind i seglen för gästvänliga Fregatten

På Clarion Collection Hotel Fregatten sjuder stora planer kring utveckling och förnyelse. Inte långt från strandpromenaden vid Västerport, som ska bli kommunens nya framsida, stoltserar Fregatten som en anrik hotellfastighet med en spännande historia – och ännu mer spännande framtid.

Josefine Gudmundson kommer från en hotellfamilj och är hotelldirektör på Clarion Collection Hotel Fregatten. Hon började sin karriär tidigt och har till och med hunnit med flera uppdrag utomlands, bland annat i ledande positioner på exklusiva hotell i både USA och Kina. Trots upplevelsen i dessa spännande miljöer trivs Josefine enligt egen utsago bäst hemma i Varberg.
– Det har varit mycket lärorikt att få arbeta i både USA och Kina, som dessutom är motpoler i fråga om kultur och service. Ett lite finare hotell i USA har helt andra värderingar bakom än ett likvärdigt hotell i Kina, till exempel. Den erfarenheten har jag nytta av nu när jag tillsammans med mina medarbetare vidareutvecklar Fregatten, säger Josefine.

Vinner på personligt engagemang
En av många saker som Josefine Gudmundson lärt sig genom åren är att nästan alla gäster uppskattar personligt engagemang och hemtrevliga miljöer. På Fregatten arbetar man efter ledorden personlighet, engagemang, glädje och affärsmässighet. Hotellet är därför vida känt för sin personliga prägel där personalen engagerar sig lite extra för att uppmärksamma varje gäst, vilket ett stort antal stamgäster också kan intyga.
Från Fregatten kan man ta en kort promenad till Varbergs strandpromenad. Korta avstånd har blivit som ett signum där man dels har stadskärnan med shopping, kultur och nöje inom räckhåll och dels tillgång till förstklassig service under hela vistelsen genom hotellmedarbetarnas engagemang. Som en del av Clarion Collections koncept bjuder Fregatten även alla gäster på eftermiddagsfika och kvällsmat, något som höjer den personliga prägeln ytterligare.

Tror på lokal samverkan
Med relaxavdelning inkluderande bubbelpool och en bastu har man på Fregatten samlat mervärden för hög komfort under ett och samma tak, komplett med hemtrevlig lounge och restaurang i entréplan.
– Det viktigaste budskapet är att varje gäst ska känna sig uppmärksammad och omhändertagen. Det ska vi vidareutveckla för framtiden och vi hoppas på att kunna bygga ut i närtid. Jag tror även mycket på utökade samarbeten med andra lokala aktörer, säger Josefine, som själv har varit med och byggt upp ett starkare samarbete med en gymentreprenör som huserar i samma fastighet på markplan.
Både gäster och personal kan träna fritt på Atletica, som ägs och drivs av Jonathan Tygesen. Samarbetet är ett bra exempel på hur man kan utveckla det lokala näringslivet med gemensamma satsningar – något som alla vinner på. Samma tankesätt genomsyrar framtidsplanerna för Clarion Collection Hotel Fregatten, som i takt med att Västerport tar form kommer att få ett uppdaterat uttryck, bland annat med en utbyggnad om nya 35 rum.
Trots att hotellet blir lite större ska den personliga och gästvänliga atmosfären bevaras – den är Fregattens starkaste kort.