Lör 21 maj / År 40 / Nr 1 2022

Visby Hamnhotell har genomgått en ansiktslyftning

Visby Hamnhotell erbjuder ett prisvärt, 3-stjärnigt hotellboende och ett bra läge mitt emot färjeterminalen.
– I maj blir vår stora om- och tillbyggnad klar. Hotellet kommer att kunna erbjuda många möjligheter. Totalt kommer vi att få 214 rum, utomhuspool, utespa, relaxavdelning och gym, berättar Carina Hammander, vd på GotlandsResor AB.

Visby Hamnhotell ägs och drivs av GotlandsResor AB, som också driver Visby Gustavsvik, tre kilometer norr om Visby, samt 120 lägenheter i Visby för turister och studenter.
– Tillsammans med gotländska lantbrukare driver vi även ett koncept som heter Bondestugan, där idén är att lantbrukarna bygger kvalitetsstugor över hela Gotland och vi hyr ut dem. Idag finns det 28 Bondestugor på ön, berättar Carina Hammander och fortsätter:
– Från början var GotlandsResor traditionell resebyrå, specialiserad på Gotland som resmål, men under åren har vi ändrat karaktär på bolaget och nu driver vi även egna anläggningar. Dessutom fungerar en del av bolaget som callcenter för Destination Gotland och Gotland Promotion, vilket innebär att vi säljer boende runt om på ön.
GotlandsResor, som är ett helägt dotterbolag till Rederi AB Gotland, erbjuder även bokning av färjebiljetter för resande till och från ön.

En avspänd atomsfär
På Visby Hamnhotell kan grupper mötas i en avspänd atmosfär med närhet till alla bekvämligheter. Hotellets möteslokaler är anpassade och utrustade för både små och stora grupper. När man konfererar på Visby Hamnhotell ingår alltid standardutrustning, färsk frukt och isvatten.
I hotellets restaurang lagar kockarna mat med själ och hjärta. Här kan gruppen avnjuta vällagade måltider, omsorgsfullt tillredda med lokala råvaror efter säsong och hembakat fikabröd.
När detta skrivs genomgår hotellet en rejäl ansiktslyftning och i maj 2013 slår man upp portarna till en ombyggd och fräsch anläggning.
– Vi har tagit bort 80 rum på området och ersatt dem med 96 rum. Vi har byggt om några av de befintliga rummen, som nu blivit en del av vårt nya kontor. Totalt sett ökar vi med sex rum från 208 (år 2012) till 214 (maj 2013) och har framför allt byggt för en jämnare och högre standard. Både före och efter förändringarna så är hotellet Gotlands största hotell, berättar Carina Hammander.

Återkommande gäster
Visby Hamnhotell erbjuder rum för alla målgrupper, beroende på vilken säsong.
– Vi har många återkommande gäster, en viss del av året har vi många företag, konferens- och bussgrupper. Under högsäsongen på sommaren kommer de turistande paren, kompisarna och barnfamiljerna. Vi säljer paketerbjudande via Destination Gotland och just nu har vi förmånliga kampanjer med båtresor och boende på Gotland, berättar Carina Hammander.