Tor 20 jun / År 42 / Nr 3 2024

WorkFlow för människor närmare varandra

Teknikdalen i Borlänge erbjuder sedan 2015 en ny typ av inspirerande kontorsmiljö. Konceptet kallas WorkFlow och innebär att man kan hyra kontorsplats, antingen på längre sikt eller bara för en dag.

Teknikdalen ägs av fastighetsbolaget Fastighets AB Hushagen och de har tillsammans med Dalarna Science Park skapat en kontorsvåning där man som företagare kan hyra in sig i en tilltalande miljö. Dalarna Science Park är en innovationsarena som stödjer utveckling av människor och företag med tillväxtambitioner i hela Dalarna.
– Ett av målen med WorkFlow-projektet är att öka gemenskapen mellan människor och att man ska kunna hitta nya samarbetspartners. Vi har redan två egenföretagare som gått ihop och bildat ett gemensamt bolag efter att ha träffats här, säger projektledaren Elin Holst Granlund.

Inspirerande miljö
WorkFlow-våningen består av en ljus, öppen och inspirerande miljö där man kan samtala och interagera med andra människor. Här finns möjlighet att hyra tillfälligt kontor eller skaffa ett klippkort. Det finns även möjlighet att hyra en fast plats per månad, eller hyra ett eget kontorsrum.
I lokalerna finns även tillgång till konferensrum och wifi.
– Vi håller som bäst på att jobba med hur vi kan utveckla verksamheten ytterligare. Vi har märkt att det finns ett behov och en efterfrågan av sådana här miljöer, inte bara i Borlänge utan i hela Dalarna, säger Elin Holst Granlund.

Gillar konceptet
Jörgen Isaksson, vd på Fastighets AB Hushagen är också nöjd med hur verksamheten i Teknikdalen har utvecklats under åren, och självklart även med hur WorkFlow-projektet tagit fart.
– WorkFlow-projektet tycker vi är jättebra. Teknikdalen har närheten till högskolan, en fungerande allmänmiljö som främjar kontakter och utbyte med andra, en bra restaurang, wifi, en litet lyxigare kaffeautomat, bemannad  reception under kontorstid, hörsal och andra konferenslokaler som man behöver, säger Jörgen Isaksson och fortsätter:
– Vi trivs bäst när huset myllrar av människor och en attraktiv och innovativ miljö är självklart inspirerande att jobba i.
I Teknikdalen finns idag ett 80-tal företag med tillsammans närmare 500 anställda.