Lör 22 jun / År 42 / Nr 3 2024

Ytan har betydelse – stark utveckling för lackverksamhet

Nyholm Lack & Bläster är en mångsidig verksamhet som tagit många stora kliv framåt under senare år. Verksamheten grundades för drygt 15 år sedan av Stefan Nyholm, utbildad mattläggare och kakelsättare, efter förfrågan från Engcon.

När ett av regionens största företag knackade på dörren tvekade entreprenören Stefan Nyholm inte en sekund. Engcons förfrågan gällde lacktjänster och omfattade ett uppdrag som skulle sträcka sig över lång tid. Det visade sig vara början på ett mycket långvarigt samarbete som fortfarande frodas och utvecklas med nya uppdrag.
– Jag hade från början inte tänkt ha en alltför omfattande lackverksamhet, men ville naturligtvis hjälpa Engcon enligt efterfrågan. Jag fortsatte parallellt med mattläggning, något jag fortfarande ägnar mig åt emellanåt, och samtidigt fortsatte uppdragen inom lack att ramla in, minns Stefan.
När en större lokal övertogs 2007 kunde Stefan utveckla en storskalig och heltäckande lack- och blästerverksamhet. I samband med det omvandlades företaget till aktiebolag och tjänsteutbudet blev det som företaget står för idag.

Många investeringar
Många investeringar har det blivit genom åren och idag har Nyholm Lack & Bläster en toppmodern anläggning. Förutom Engcon finns en rad andra kunder runtom i regionen, både storföretag och mindre aktörer.
– Med en lackverkstad på 1500 kvadratmeter står vi väl rustade för alla typer av lack- och blästerarbeten. Under förra året installerades även en lackbox för billackering med ett komplett färgbrytarsystem så nu är vi heltäckande även där, informerar Stefan.
De årliga investeringarna uppgår till ungefär en miljon kronor under de senaste fyra åren. Omsättningen ligger på cirka nio miljoner kronor.
Utöver lackfirman äger Stefan även ett antal hyreslägenheter samt ägnar sig åt kakel- och klinkerrenovering samt mattläggning. Att ha många järn i elden har alltid varit naturligt och det visar den driftige entreprenören prov på gång på gång.