Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Ytterligare en anledning att besöka Örebro

Utvecklingspotentialen i Örebro är starkt påtaglig inom de flesta områden – från bostadsbyggande och nyetableringar till utveckling av nya mötesplatser och besöksanledningar. Scandic ser fram emot att möta nya kundgrupper när fler hittar till Örebro och har redan påbörjat en totalrenovering i Scandic Grand Hotel.

Scandic stöttar utvecklingen i Örebro genom att erbjuda två mångsidiga hotell i attraktiva lägen. Många utgår gärna från centrala Örebro för att uppleva det regionen har att erbjuda, och det verkar som att den positiva tillväxtandan som märks och känns i regionstaden sprids mot övriga orter i regionen.
Scandics hotell i Örebro är inte renodlade affärshotell utan vänder sig till alla som är intresserade av att besöka staden – hotellen i sig kan ses som ytterligare en anledning till att besöka Örebro och regionen.

Tar vara på Örebros värden
Scandic Grand Hotel stoltserar intill Örebros stora event- och kongressanläggning Conventum, mitt i staden och ett stenkast från tågstationen. Här är det av naturliga skäl liv och rörelse året om med temamässor, konserter och andra större evenemang.
– Närheten till Conventum gör det möjligt för oss att profilera Scandic Grand Hotel som en naturlig mötesplats i en växande evenemangsstad. Vår ambition är att erbjuda en kompletterande hotellupplevelse som gör att gästerna vill komma tillbaka till oss och till Örebro, säger hotelldirektör Lena Nyquist.
Scandic tar vara på Örebros värden som mötes- och evenemangsstad. Lena Nyquist har bott i Örebro under de senaste fem åren och enligt henne är ett av de mest framträdande dragen med staden dess förmåga att skapa intressanta och roliga evenemang.
– Det är en kul stad att driva hotellverksamhet i, helt klart. Eftersom det hela tiden händer saker har vi alltid något att göra, något att förbättra och koncept att förfina. Vår målgrupp är så bred att vi inte kan säga att vi driver renodlade affärshotell, även om vi naturligtvis har mycket affärsgäster under veckorna, fortsätter Lena Nyquist.
Scandic Grand Hotel är med sin rymliga restaurang, festvåning och stora publika ytor väl anpassat för större event som galamiddagar och konserter. Det finns planer på att renovera större ytor för att bibehålla den flärd och kvalitetsnivå som förväntas av ett hotell av den här klassen. Redan nu kan gästerna njuta av de första helrenoverade rummen.

Del av stadens utveckling
Scandic har för några år sedan färdigställt en av Nordens största hotellinvesteringar genom tiderna, omfattande renovering av 21 väghotell på lika många orter i Sverige. Scandic Örebro Väst, som ligger utmed E18, var bland de sista som renoverades enligt ett helt nytt koncept som framförallt bygger på ökad hemtrevlighet.
En del av satsningen omfattar upprustning och ombyggnad av lobby och restaurang för att skapa större och mer anpassade gemensamma ytor för arbete, avkoppling och socialt umgänge. Investeringen innebär också att hotellen blir mer barnvänliga med speciella inslag som passar de yngsta gästerna. Scandics första hotell var just ett väghotell, med satsningen har man lyckats ta vara på kedjans ursprungliga värden.
– På Scandic Örebro Väst har vi mycket stamgäster och en hel del konferenser, eftersom det ligger så bra till utmed vägen och är lätt att nå för många. Vi ser mycket positivt på framtiden här i Örebro, och vi har för avsikt att vara en del av den starka utveckling som präglar staden, säger Lena Nyquist med eftertryck.