Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

JYSK står för hållbarhet, hälsa, framtidstro och skandinavisk design

JYSK är ett modernt möbel- och inredningsföretag som arbetar med skandinavisk, hållbar design och således även strävar efter att implementera skandinaviska värderingar på arbetsplatsen. Det märks tydligt vid distributionscentret i Nässjö, en högteknologisk arbetsplats som är både utvecklande och hållbar.

Alla som arbetar för JYSK idag är en del av ett varumärke som bör förknippas med hållbarhet, hälsa, framtidstro och skandinavisk design, säger Annika Löfgren, logistikdirektör i Nässjö.

På en hållbar arbetsplats som JYSK centrallager i Nässjö är det självklart att det finns alla tänkbara hjälpmedel för att skapa en bra och sund arbetsdag för alla medarbetare. Lagret är utrustat med den senaste tekniken för att i så lång utsträckning som möjligt minimera och till och med ofta eliminera tunga lyft och monotona arbetsuppgifter.

– Alla som arbetar för JYSK idag är en del av ett varumärke som bör förknippas med hållbarhet, hälsa, framtidstro och skandinavisk design, säger Annika Löfgren, logistikdirektör i Nässjö.

Starkt varumärke idag

Under de senaste tio åren har JYSK infört ett målmedvetet och skarpt arbete för att stärka varumärket. Annika berättar att hon känner sig stolt över den resa som gjorts och som fortfarande pågår.

– Idag kan vi erbjuda en mycket attraktiv arbetsplats, en hållbar logistik och ett brett sortiment av rena kvalitetsprodukter. Det finns oerhört mycket att vara stolt över och förbättringsarbetet fortsätter dessutom för att JYSK även i framtiden ska vara en hållbar arbetsgivare samt leverantör av bra produkter.

Många av de produkter som JYSK har i sortimentet idag kan även köpas i designbutiker på fina gatan. God kvalitet, stilren design och ett sortiment som passar de flesta är vad Jysk står för idag.

– Det känns naturligtvis väldigt roligt att varje dag få arbeta med kvalitetsprodukter. Det känns som att det finns en ny sorts medvetenhet kring vad hållbar design är, och här tycker jag personligen att JYSK lyckas väldigt bra, konstaterar Annika.

Utvecklande och hållbar arbetsplats

Från distributionscentret i Nässjö distribueras ett nästan obegripligt stort antal produkter ut varje dag, och lika mycket anländer för att fylla lagret igen. Tack vare den höga automationsgraden och inte minst engagemanget hos cirka 300 medarbetare hanteras volymerna snabbt och effektivt.

– Det finns väldigt många artiklar i sortimentet, och vi ansvarar för all central logistik, vilket betyder att vi förser samtliga butiker och e-handelskunder inom JYSK i Sverige och Finland med varor, förklarar Annika.

Att driva en hållbar logistik innebär att man ständigt utvecklas, både som företag och som medarbetare. Inom JYSK pratar man om hållbar logistik och hållbar arbetsplats som sammankopplade begrepp. En hållbar arbetsplats erbjuder fina utvecklingsmöjligheter för personalen. Det har JYSK tagit fasta på. Ett exempel är arbetet med att skapa bättre möjligheter för arbete för en större målgrupp, bland annat genom att erbjuda språkutbildning för nyanlända som får en möjlighet arbeta och samtidigt lära sig språket.

Satsar på ökad jämlikhet

En annan viktig punkt på utvecklingsagendan är att öka jämlikheten. Idag finns det enligt Annika knappt 15 procent kvinnor på lagret i Nässjö. Det är givetvis alldeles för lite för en organisation som står för sunda och hållbara värderingar. En stor del av arbetet framöver kommer därför att fortsätta kretsa kring att locka fler kvinnliga medarbetare.

– Vi har utvecklingsprogram för medarbetare som vill satsa på karriärväxling inom JYSK, med chefsprogram bland annat. Vi har språkundervisning och vi har mentorskap. Vi har även börjat utveckla samarbeten med skolan. Vi vet att vi skiljer oss från många andra i branschen, men vi vill gå ännu längre. Ökad jämlikhet är ett viktigt nästa steg för oss, sammanfattar Annika som avslutning.