Sön 14 apr / År 42 / Nr 1 2024

Affärsflyg med ökad kapacitet på charter

Utmanaren och prispressaren Blekingeflyg har genom att först integrera city breaks och weekendresor till bl.a. Prag och Budapest lyckats utöka verksamheten till att även omfatta solcharterresor till Egypten.

Blekingeflyg växer med kraftigt ökade trafikvolymer både in- och utrikes. Det unika med Blekingeflyg är att man bevisat att det går att förena ett lägre pris med hög kvalitet, det gäller både företags- och privatresor.

Idag erbjuder Blekingeflyg inrikes Ronneby – Stockholm, Bromma. Vid full beläggning kör Blekingeflyg 44 turer mellan Ronneby och Bromma per vecka, och på lördagar körs ett större plan med plats för 72 passagerare.

Mer fokus på charter
Affärsresenärer utgör den största kundgruppen, men mer och mer fokus läggs på korttidsresor och charter – nu erbjuder Blekingeflyg även direktlinjer till Budapest och den 26 december lanseras den nya direktlinjen till Hurghada i Egypten.
– Vi ser att intresset kring city breaks och charterresor ökar i Blekinge, kommenterar Jens Harrysson, Senior Vice President Blekingeflyg AB.
Genom att satsa på charter blir Blekingeflyg därmed även allmänhetens flygbolag och Blekinges naturliga knutpunkt med resten av Europa och världen. Resan börjar i Blekinge, men genom ett väl utbyggt nätverk kan resenären flyga vidare och ta sig till vilken plats i världen som helst.
– Det finns många aktörer som erbjuder förstklassiga konferenspaket till Stockholm, som exempel. Det finns samtidigt många andra städer i Europa som erbjuder attraktiva konferensmöjligheter, vilket innebär en stor potential för oss som flygresebolag. Budapest är ett exempel på ett lyckat konferensresmål, och vi strävar efter en ständig utveckling där vi uppmärksammar trender och behov bland boende i regionen för att bredda utbudet, berättar Jens.

Miljö och lokalt engagemang
Golden Air Flyg AB är Blekingeflygs operatör. Blekingeflyg har aktivt satsat på att vara ett miljövänligare alternativ genom att välja moderna plan med mindre miljöpåverkan.
Blekingeflyg ska också verka som en lokal prispressare med djupa förankringar i det lokala näringslivet. Bolaget ägs och drivs av Sverigeflyg och med entreprenörer boende i regionen, goda lokala relationer ligger till grund för allt man gör.
– Vi värnar om regionen. Genom att välja oss gynnar man inte bara den egna plånboken, utan även hela regionen, säger Harrysson som avslutning.