Mån 15 apr / År 42 / Nr 1 2024

Arena Skövde – en arena för alla

Arena Skövde är en multianläggning för idrott, bad, rehabilitering, styrketräning och publika evenemang.
Och när det gäller konferenser erbjuds en utmärkt miljö med alla tekniska hjälpmedel.

Arena Skövde är en mötesplats för alla generationer. Här erbjuds allt från motionssimning och upplevelsebad till idrott på elitnivå, konserter, mässor, bowling och gym – allt under ett och samma tak.
Konferenser har blivit en viktig del för Arena Skövde.
– Våra resurser och vårt kunnande har bidragit till att allt fler företag, kommuner och föreningar har blivit återkommande gäster, säger Emma Lundqvist, marknadsansvarig och informatör på Arena Skövde.
För konfererande gäster finns all modern utrustning tillgänglig: tre 50” plattskärmar, trådlös internet, trådlös ljudanläggning med mikrofon och headset, CD-spelare och DVD-spelare, whiteboard, blädderblock och overhead.
– Våra dagkonferenser har blivit en succé och nu vill vi utveckla verksamheten ytterligare med att erbjuda ännu mer service och större paketerbjudanden, säger Emma Lundqvist.

Arena Skövdes halldel och baddel drivs av Fritidsförvaltningen och Tekniska förvaltningen i Skövde kommun. Gymmet drivs av Actic Gym och bowlingen med restaurang av O´Learys.

Aqua Vitalis
I relaxavdelningen Aqua Vitalis erbjuds en avslappnande miljö för alla över 18 år. Här kan gästerna slappna av både inom- och utomhus i varmpooler och bastur. I loungen kan man slå sig ner och avnjuta den öppna brasan och i baren serveras enklare rätter. I anslutning till Aqua Vitalis finns även möjlighet att boka en skön massage eller avkopplande ansiktsbehandling. Spa Endorfin och Välbefinnandets Massage & Kroppsvård erbjuder olika behandlingar.

Mycket att göra
– Det finns alltid något att göra hos oss. Vi är öppna för de flesta uppgifter och utmaningar och alla gäster är välkomna, säger Emma Lundqvist.
Arena Skövde erbjuder massor av vattenattraktioner för både stora och små. Allt från supersnabba rutchkanor till vågbassäng, motionsbassäng, rehab-bassäng och simma-ut-bassäng.
För den som vill motionera eller lära sig simma erbjuds vattengympa, vattenaerobic, babysim och simskolor för både barn och vuxna.
Är man en badkruka finns det ändå mycket att göra på Arena Skövde. På markplan finns O´Learys bowling och restaurang. Här kan man, förutom att avnjuta god mat och dryck, även utmana kompisarna i bowling på en av de 18 banor som finns i restaurangen. Här finns även Skövdes största uteservering på somrarna.