Mån 22 apr / År 42 / Nr 1 2024

Attraktivt boende i en unik miljö

I Västra Eriksberg på Norra Älvstranden bygger NCC Boende Väst 250 bostadsrätter. Centralt men ändå avskilt och i en genuin Göteborgsmiljö erbjuder man ett boende som skapar förutsättningar för livskvalitet.

Den moderna arkitekturen till trots präglas den unika miljön på Norra Älvstranden av historiens vingslag. Det var på redden här utanför som sjörövaren ”Lasse i Gatan” med sina fartyg hindrade den danska flottan från att inta Göteborg. Som belöning blev han adlad av konungen och fick namnet Lars Gatenhjelm. Läget där Göta Älv möter havet gjorde att Göteborg under mer än 100 år var Nordens främsta varvsstad. På 1970- talet gick varvsepoken i graven, och det jättelika varvsområdet har i dag förvandlats till en modern och unik stadsdel där man dels byggt nytt, men även bevarat en del av varvsepokens gamla byggnader. Resultatet har blivit ett av landets mest attraktiva bostadsområden.

Vanligt att flytta från eget hus till bostadsrätt
NCC Boende Väst verkar inom Göteborg med kranskommuner. Gemensamt för samtliga bostadsprojekt är att man bygger i attraktiva lägen med god tillgång till allmänna kommunikationer, skolor och social service. En av de större satsningarna är Norra Älvstranden i Göteborg där NCC Boende samarbetar med Metro Arkitekter.
– Vid byggandet av husen har stor hänsyn tagits till utformning och färgsättning med tanke på den miljö de finns i, säger Kristina Gradin, marknadschef på NCC Boende Väst. Våra kunder vet som regel vad de vill ha. Ofta flyttar man från eget hus till en bostadsrätt, och ofta vill man ha ett mer lättskött boende mer centralt men ändå fritt. Under året går vi ut till försäljning med två bostadsrättsföreningar i en deletapp i Västra Eriksberg. Parallelt med det säljstartar vi vårt projekt i Kvillebäcken under våren.

Porthuset, en investering i livskvallitet
Ett monument och landmärke för Göteborg är den 84 meter höga bockkranen vid Eriksberg.
– Här i Västra Eriksberg bygger NCC Boende sammantaget 250 lägenheter fördelat på tre platser, säger Kristina Gradin. Ett exempel är ”Porthuset” med beräknad inflyttning 2012. Porthuset är ett småskaligt hus med 15 bostadsrättslägenheter i storlekar från 86 – 138 kvm, och 2–4 r.o.k. Ljusa och öppna planlösningar är en gemensam nämnare för samtliga lägenheter i Porthuset. Våra fyra inredningsstilar Milano, Köpenhamn, Brighton och Lissabon ger valfrihet för en personlig boendemiljö. Milano har en tydlig och modern stil med raka former. Köpenhamn har en stil där färgerna är inspirerade av jord, natur och mineraler. Brighton har fått sin inspiration från ett lantligt och marint liv medan Lissabon har en ombonad och varm stil med mustiga kulörer, mönster och mörka träslag. Från balkongernas och terrassernas soliga läge i Porthuset ges storslagen utsikt över staden och älven. Färjenäsparken som ligger alldeles intill skapar med sina gångstråk och näridrottsplats förutsättningar för fritid & rekreation, och med den väl utbyggda och fungerande kollektivtrafiken tar man sig lätt och smidigt till och från bostaden. Att bosätta sig i Västra Eriksberg är en investering i livskvalitet, säger Kristina Gradin.

Virtuell lägenhetsvisning
– Att köpa en bostad är ett stort beslut, ofta ett av de största man tar i livet, och det är viktigt att man blir nöjd. Därför lägger vi mycket tid och omsorg på att planera bostäderna utifrån läge och miljö, precis som när det gäller material och inredning, säger säljledare Pernilla Högfors. Broschyrer i all ära, men de kan aldrig ersätta en personlig visning av en bostad. Att sälja något som ännu inte finns är svårt och det är inte alltid så lätt för våra kunder att bilda sig en uppfattning om bostaden utifrån en tvådimensionell planritning. Vi har därför tagit fram en virtuell visningsmöjlighet där kunden i stället via internet kan gå på lägenhetsvisning. Här kan man gå omkring i den aktuella lägenheten och via 3- dimensionell visualisering komma så nära en personlig närvaro som möjligt. Det känns nästan som att vara där, avslutar Pernilla Högfors.