Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

B Larssons Maskin & Traktor erbjuder maskiner med den senaste tekniken

B Larssons Maskin & traktor AB är familjeföretaget i tredje generationen. Det var farfar Larsson som grundade företaget på 60-talet. I dag är det bröderna Kennet & Jörgen Larsson som förvaltar arvet efter farfar. Inriktningen är lantbruk, entreprenad och åkerier. Företaget har en omsättning på 40 miljoner kronor och elva medarbetare.

Trots hård konkurrens har B Larssons Maskin & Traktor AB gjort sig ett namn inom lantbruk, entreprenad och åkeri. Företaget konkurrerar med cirka 4 -5 stora konkurrenter. Mycket talar för att det är satsningen på kvalité och kompetens som är den avgörande faktorn för framgången. B Larssons Maskin & Traktor samarbetar enbart med leverantörer som har lång erfarenhet, starka resurser och hög kompetens. Alla dessa faktorer bedöms som mycket viktigt eftersom företaget enbart erbjuder sina kunder prisvärda maskiner med rätt teknisk standard som skall hålla hela maskinens livslängd. Agenturerna är ledande tillverkare i branschen vars produkter täcker behoven för skandinaviska lantbrukare. De är alla utvecklingsintensiva företag som satsar hårt på produktutveckling. Tack vare det kan B Larssons Maskin & Traktor vara säkra på att kunderna erbjuds effektiva och rationella maskiner med den senaste tekniken. Söderberg & Haak Maskin AB- leverantör av ledande lantbruksmaskiner, maskinhandler Indkopsringen AB – leverantör av maskiner för lantbruk och grönyteytor och Närlant – maskiner för lantbruk, park och trädgård är exempel på agenturer som B Larssons Maskin & Traktor AB samarbetar med. Övriga leverantörer är Kärcher högtryckstvättar, Etebra AB, Richard Western och Keenan fullfodervagn.

Stora inom lantbruk
– Vi satsar stort på traktorer, men har även andra maskiner berättar Jörgen Larsson. En stor och viktig del av vår verksamhet omfattas av lantbruket. B Larssons Maskin & Traktor AB har allt i maskinväg till lantbruk. En annan betydande del är vår eftermarknad. Vi servar och reparerar alla maskiner vi säljer. Kunden sätts alltid i centrum och vi arbetar med helhetssyn.
I den egna verkstaden får alltid kunden bästa tänkbara service. Mekanikerna uppdateras kontinuerligt med olika kurser som är nödvändiga för att hålla kunskaperna på topp och servicedelar för att kunna hjälpa kunderna direkt på plats. B Larssons Maskin & Traktor AB har även en fullcertifierad smidesverkstad med utrustning för knäckning av plåt och tillverkning av hydraulcylindrar och axlar. Sammanlagt har företaget verkstadsyta på över 800 kvm.
B Larssons Maskin & Traktor AB går ännu längre i sitt servicetänkande och satsar på jourverksamhet under säsong efter behov. Det finns inga gränser och företaget gör allt som står i deras makt för att hjälpa kunderna att komma igång så snabbt det bara går.

Internetservice
För att förenkla för kunderna har B Larssons Maskin & Traktor AB investerat i internetbaserade reservdelskataloger. Kunden kan snabbt och enkelt koppla upp sig och göra sina reservdelsbeställningar av Case IH respektive Holland produkter, anteckna eller kopiera reservdelsnumren.

Egen butik
I den egna butiken finns alltid ett stort reservlager av verktyg och tillbehör till maskiner eller anläggning. Det finns också ett brett sortiment av tvättar från Kärcher och Conet tudor batterier och all slags förbrukningsmaterial för jordbrukare.