Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

Best Western Hotel Mektagonen erbjuder stora rum, hög kvalité och full hotellservice

Hotel Mektagonen har allt en gäst kan önska. De 149 underbara rummen är från 32 kvm och uppåt, alla med hög hotellstandard. Varje rum har eget pentry. Väljer gästen ett större rum ingår bastu eller takterrasser. Utsikten som medföljer är riktad mot några av Göteborgs attraktioner. Några exempel på detta är nöjesparken Liseberg, Scandinavium och Ullevi. Varje gäst är viktig och får ett personligt mottagande. Hotellets kärnvärden och slogan är smarta möjligheter med omtanke. Kunden får alltid ett boende som genomsyras av hög kvalité. Servicen följer kunden hela vägen från bokning och en personlig incheckning till städning, frukost och utcheckning. Gästen i centrum är helt naturligt för hotellet. Best Western Hotels är världens största hotellkedja med hotell i hela världen. Hotellen som har olika stil och karaktär, ägs och drivs i privat regi. Som garanti för hög kvalité har hotellet ett globalt kvalitetssäkringsprogram med årliga kontroller.

– Best Western Hotel Mektagonen har rum med hög hotellstandard och är anpassade för upp till fyra personer med fullt utrustat kök och gott om utrymme berättar Niclas Molin, hotellchef.
Hotellet byggdes av Stay At år 2009 som ett lägenhetshotell med syfte att kunna erbjuda resenärer stora rymliga rum med möjligeter till självhushåll men ändå ha bra hotellfaciliter. Maj 2010 gjordes ett ägarbyte och Koncernen Företagsbostäder, med ägarna Niclas Hammarstrand och Peter Dalman, köpte hotellet. Koncernen äger även ett annat hotell samt Företagsbostäder med Charlotte Dellblad som VD. Best Western Hotel Mektagonen är placerad nära Korsvägen i centrala Göteborg och har ett mycket bra läge med två stora livsmedelsbutiker i närheten, ett stort gym och bra kommunikationer både till centralstationen och Mölndal. Det är ett strategiskt läge nära eventstråket med Scandinavium, Liseberg och Svenska mässan fortsätter Niclas Molin
Totalt är det nio personer som arbetar med reception, administration och konferenser. Vi outsoursar restaurangen och städning.
I huset finns konferenslokaler, relaxavdelning med bastu, tvättstuga, frukost och lunchrestaurang. Hotellreceptionen är bemannad dygnet runt.
Best Western Hotel Mektagonen erbjuder även möjlighet att konferera. De går att hyra halvdag, heldag och kvällar. Tillsammans med restaurangen kan de även erbjuda fika, lunch och middag.
Lokalerna är anpassade från det lilla sällskapet upp till sextio personer.

Unika Hotell
Best Western Hotels grundades i USA år 1946. I dag har hotellkedjan över 4.000 hotell i mer än 80 länder. Även i Europa och Norden är hotellkedjan störst. Gästerna möts av samma kvalité och service vart än i världen de kommer. Kvalitetskraven ökar och numera finns tex uttag för internet-uppkoppling på alla gästrum, kostnadsfritt kaffe och te, en stor gedigen frukost och tv. Hotellet arbetar med Svanen miljöcertifiering och har som krav att alla nya hotell som tillkommer har ett halvår på sig att klara certifieringen. Best Western Hotels erbjuder behovsbaserade företagsavtal till rimlig kostnad i Sverige, Norden och globalt.
De privatägda hotellen är unika. Några för sin historia och charm, andra för sitt centrala läge vid knutpunkter och kommunikationer. En del ligger mer avskilt och natur nära för att ge konferensgäster lugn och ro eller rekreation. Hotellen är dessutom rökfria och det finns inga tv kanaler som visar erotiska filmer.