Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

Best Western Kalmarsund Hotell – mitt i sydöstra Sveriges hjärta

Mitt i vårt svenska Medeltida centrum, med glasriket inpå knuten och ett stenkast från Öland, ligger Best Western Kalmarsund Hotell. Här bor man bra, med hög komfort, till ett rimligt pris. Hotellet befinner sig i en expansionsfas, och kommer inom kort att kunna erbjuda ett större utbud för en större målgrupp tack vare den senaste tillbyggnationen.

Kalmars fördelaktiga läge i sydöstra Sverige lockar allt fler besökare till regionen. Här finns mycket att uppleva, förutom vacker natur och skärgård präglas Kalmar av det svenska Medeltida arvet vilket gör sig påmint i byggnader, gator och torg. Intresset ökar också för glasriket som bjuder på svensk design att frossa i.

Attraktivt för familjer
Best Western Kalmarsund Hotells 85 rum kommer snart att få sällskap av ytterligare 21, då man befinner sig i expansionsfas och bygger uppåt.
– Vi har byggt till i tak och kan nu erbjuda mycket attraktiva familjepaket tack vare rummens storlek, berättar hotellchef Ulrika Franzén.
Det är främst affärsgäster som kommer till Kalmarsund Hotell, men framöver kommer man att kunna attrahera fler fritidsresenärer tack vare rymliga rum som även passar familjer.

Personlig touch
Best Western Kalmarsund Hotell är det personliga hotellet som erbjuder komfort till rätt pris. Hemtrevlighet är en viktig ingrediens och man har valt att krydda lite extra med möjligheter till en stunds avkopplande rekreation. På taket finns relaxavdelning komplett med bastu, stor bubbelpool och avslappningsrum. Hotellets gäster erbjuds även möjligheten att träna på gym tvärs över gatan.
Hotellet har även en egen bistrorestaurang, som erbjuder allt från enklare rätter till full a la carte meny. Hotellet präglas av en Skandinavisk stilrenhet, både när det gäller inredning och atmosfär.
– Vi har lagt till en personlig touch, syftet är att skapa närhet och en känsla av att allt är möjligt. Vi löser det vi kan för gästerna, våra medarbetare arbetar med frihet under ansvar, säger Ulrika Franzén.
Ulrika förklarar att hon har för avsikt identifiera varje medarbetares speciella kompetens och styrkor. En bra teamkänsla är något som även gästerna känner av, därför fokuserar Ulrika mycket på att stärka teamet.

Årets Hotell 2010
Best Western Kalmarsunds Hotell ägs av Norlandia, och under 2010 fick man koncernens pris för Årets Hotell. Ulrika Franzén framhåller att det är helt och hållet medarbetarnas förtjänst, och understryker att man hittat sin nisch med en produkt som alla trivs med. Genom att hotellet även är en del av Best Western, världens största hotellkedja, präglas man av nytänkande och utveckling.
– För att vi framöver ska kunna utvecklas i den takt som vi vill så har vi anställt en säljare/marknadsförare på heltid som ska göra kundbesök och anordna visningar, bland annat. Vi vill framförallt visa upp den varma och personliga känslan som råder här, rundar Ulrika Franzén med.