Lör 13 apr / År 42 / Nr 1 2024

BIOPTRON – utmärkt komplement till konventionell smärtbehandling

Efter drygt 20 år av klinisk forskning har schweiziska BIOPTRON AG introducerat en unik medicinteknisk innovation för behandling av allt från smärtrelaterade åkommor till hudbesvär.
Innovationen går under namnet BIOPTRON och marknadsförs i Sverige av general agenten GaloMedical AB med huvudkontor i Halmstad.

BIOPTRON är ett högkvalitativt hjälpmedel för alla som arbetar med smärtlindring och hudterapi, som exempel, och innebär förutom en markant förkortad behandlingstid även stora kostnadsbesparingar.

BIOPTRON är en unik medicinsk apparatur, kliniskt bevisad effektiv både vid sår- och smärtlindring samt för behandling av hudåkommor. Själva metodiken är baserad på ljusbehandling, men vi talar inte om en lågenergilaser och ej heller en konventionell ljusterapi.
Det är en kombination av infraröda och synliga våglängder som anses välgörande vid olika typer av smärtrelaterade problem och skador, ljusstrålarna har visat ge positiv effekt på cellulär nivå. Det mest unika är att applikationsområdet sträcker sig från smärtlindring till sårbehandling, från olika dermatologiska behandlingar, skönhetsapplikationer och plastikkirurgiska ingrepp till depressioner.

Förbättrad effekt med BIOPTRON
Lisbeth Norell är leg. sjukgymnast med högre examen i OMT – Ortopedisk Manuell Terapi. Sedan några månader tillbaka använder hon BIOPTRON som ett komplement till den konventionella behandlingen. Norells arbetsområde omfattar framförallt patienter med smärta i rörelse- och stödorgan, stresshantering och relaterade besvär samt kvinnoproblematik som exempelvis övergångsperioder.
I den egna mottagningen i Gislaved behandlar Lisbeth patienter i alla åldrar och med olika smärtproblem, gemensamt fokus är att förkorta behandlingstiden med en snabbare läkningsfrekvens. BIOPTRON gör det bevisligen möjligt.
– Jag har integrerat BIOPTRON i ett stort antal av mina behandlingar, och i samtliga fall ser jag en markant förkortad behandlingsperiod, förklarar Lisbeth. Jag har även uppmärksammat att mina metoders effekt förstärks med BIOPTRON. Förutom att jag behandlat min egen axel med mycket goda resultat har jag som exempel även använt BIOPTRON för behandling av karpaltunnelsyndrom. Efter några få behandlingar kunde patienten återigen utöva flera av de aktiviteter som inte varit möjliga innan behandlingen med BIOPTRON.
Lisbeth förklarar också att eftersom BIOPTRON har ett så pass vidsträckt användningsområde öppnas nya möjligheter för hennes verksamhet att breddas.
– BIOPTRON är en enkel och versatil behandlingsmetod som samtidigt ger mycket positiva resultat och även påverkar kostnadseffektiviteten. Jag märker att mina patienter upplever behandling med BIOPTRON som en effektiv och behaglig behandlingsmetod, och därför har jag som ambition att fortsätta integrera metoden i mina olika behandlingar.

Kort om GaloMedical
GaloMedical marknadsför BIOPTRON i Sverige. Ambitionen är att vård- och kostnadseffektivisera svårläkta sår och hudåkommor, samt bidra till effektivare behandlingsmetoder för smärtrelaterade besvär inom fysiologi, reumatologi och idrottsmedicin. Den övergripande visionen är att genom unika produkter och behandlingsmetoder bidra till ett mer hälsosamt och välbefinnande liv och framförallt ett mindre lidande för både människor och djur.