Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

Bistro Norrland – förgyller teaterbesöket i Luleå

Bistro Norrland är en nyöppnad restaurang med stil och klass i Norra hamnen, Luleå. Moderbolaget Restaurang Kreatören vid Luleå tekniska universitet har med Bistro Norrland skapat en större á la Carte restaurang i centrala Luleå. Ambitionen är att vara huvudarrangör av de större evenemangen i Luleå, framförallt med fokus på teaterbesökare då man ligger vägg i vägg med Norrbotten teater.

Bistro Norrland satsar på en tydlig miljöprofil med råvaror från norrländska gårdar. Här serveras vällagade lokala klassiker av högsta tänkbara standard , det är väl igenomtänkt, tilltalande och väl komponerat. Samtidigt hålls en rimlig och minst lika tilltalande prisnivå.
– För att skapa en tilltalande helhet är det viktigt att ha ett brett utbud av drycker, berättar marknadschef Fredrik Sidevärn. Vi har ett stort sortiment av både öl och vin för att gästerna verkligen ska känna att vi har något utöver det vanliga. Här kan man komponera den perfekta matupplevelsen efter eget tycke och smak, det är viktigt att vi kan erbjuda något som tilltalar alla.
Teatersupé är specialiteten, en höjdpunkt som skapar mervärde för hela teaterbesöket.
– Vårt mål är att tillföra något till Luleå som attraktiv nöjesstad, kommenterar Fredrik Sidevärn.

Tillför mervärde för Luleå
En bred restaurangmarknad behövs för att locka och framförallt behålla besökare. Luleå växer som besöksstad, mycket stora evenemang och konferenser arrangeras här, inte minst i anslutning till universitetet. Många vill förgylla sin vistelse med teaterbesök, och då erbjuder Bistro Norrland ett helhetspaket.
– För företag har vi tagit fram och anpassat en speciell produkt med teaterbesök och middag. Vi vill satsa på större sällskap, i nära samverkan med teatern kan vi också erbjuda lösningar för konferensgäster, berättar Fredrik Sidevärn.
Till sommaren planeras en uteservering där gästerna kan njuta av den norrbottniska kvällen med det bästa av vad trakten har att erbjuda i form av förstklassig mat på äkta norrländskt vis.