Lör 13 apr / År 42 / Nr 1 2024

Blekinges största utbud av frukt- och grönt finns i Karlshamn

Blekinge har fått en ny, välsorterad och miljöinriktad ICA Kvantum i Asarum utanför Karlshamn. Förutom att man har regionens bredaste utbud av frukt och grönt, där en stor del är närodlat och KRAV-märkt, har butiken även manuell delikatessdisk, färsk fisk och eget bageri.

Kvalitet och utbud är de viktigaste ledorden för ICA:s nya butik i Asarum, Karlshamn.
– I maj i år slog vi upp portarna till Blekinges största och mest välsorterade ICA butik, berättar köpman Kennerth Linderang. Gensvaret har varit enormt, och vi ser att folk reser längre ifrån för att handla här.

Den expansiva frukt- och gröntavdelningen är det första man möter när man går in i butiken. Och vilken mångfald! Här finns ett utbud som representerar världens utbud av förstklassiga gröna råvaror.
– Vi har satsat på en stor avdelning med KRAV-märkta varor eftersom vi vet att den medvetne konsumenten ofta väljer ekologiskt, förklarar Kennerth.

Bredaste utbudet – extra allt!
ICA Kvantum har det bredaste utbudet av matvaror av alla ICA-butiker. Ambitionen är att man ska tillhandahålla även sådant som annars kan vara svårt att få tag på, som exempelvis orientaliska livsmedel och olika delikatesser.
I Asarum har man allt från italienska delikatessvaror till svenska klassiker. För att förgylla alla tillfällen har man även en stor avdelning för krukväxter, snittblommor och blomsterarrangemang från lokala odlare.
Butiken utmärker sig också genom att man har eget bageri och att konsumenter kan få tag på färsk fisk sju dagar i veckan.

Tar ett extra steg för miljöns skull
ICA Kvantum i Asarum är också en Svanenmärkt butik där man strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan och hållbar utveckling.
– Som ett led i våra miljöinvesteringar har vi bland annat övertäckta kyl- och frysdiskar. Som Svanenmärkt butik har vi även rutiner för att hantera avfall och återvinning på bästa sätt. Vi tycker det är en naturlig del av dagligvaruhandelns arbete och ansvar – att värna om miljön, säger Linderang med eftertryck.
På ICA Kvantum arbetar man även aktivt med att få ner sin egen miljöpåverkan genom att se över varutransporterna.

– Vi ställer höga krav på våra leverantörer. De måste dela vårt synsätt när det gäller miljö och hållbarhet.
ICA Kvantum tar ett steg längre genom att även erbjuda kostnadsfria bussturer en gång i veckan till och från butiken. Det ökar tillgängligheten och innebär samtidigt ett stort kliv för miljön där den enskilda konsumenten kan påverka genom att aktivt välja att åka kollektivt för att utföra veckans inköp.