Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

Boka talare och föreläsare som engagerar och inspirerar

Vill man ha en engagerad och underhållande talare eller föreläsare kan Lära för Livet i Göteborg stå till tjänst.
Mer än 800 experter finns i förmedlingens register och alla är personligen granskade och kvalitetsgodkända.

Lära för Livet erbjuder föreläsningar för arbetsgrupper samt förmedlar talare, moderater och underhållare till interna företagsutbildningar och evenemang.
Lära för Livet har sitt säte i Göteborg, men verksamheten bedrivs över hela landet.
– En av fördelarna med att anlita en talare eller föreläsare är att man får någon som förmedlar samma budskap till alla vid samma tidpunkt. Vi kan matcha rätt person till rätt tillfälle och skräddarsy föreläsningar efter kundernas önskemål, berättar Eva Rosengren, VD på Lära för Livet.

Startades 1995
Verksamheten startades 1995 med ett seminarium som hette ”Skapa din egen framtid”. Föreläsare var den f.d. brandmannen Lasse Gustavson, som hade turen att överleva en svår olycka, och Lars-Eric Uneståhl, som är en guru inom mental träning för idrottare och andra.
– Föreläsningen blev en stor succé och kördes i två år över hela landet. Därefter utökades repertoaren med fler öppna föreläsningar för arbetsgrupper från Luleå i norr till Malmö i söder, berättar Eva Rosengren.

Talarförmedling
Lära för Livet arbetar dels med öppna föreläsningar och kurser och dels med en egen förmedling av talare.
– Till vår talarförmedling kan företag och organisationer höra av sig och boka en föreläsare till konferenser, personalutbildning, kundaktiviteter med mera. Vi förmedlar också underhållare till julfester och andra evenemang och har ett helt stall med populära personer, berättar Eva Rosengren.
I Lära för Livets register hittar vi till exempel Maria Lundqvist, Amelia Adamo, Kattis Ahlström, Morgan Alling, Peter Apelgren, Thomas Bodström, Jan Eliasson, Thomas Fogdö, Jonas Gardell, Lotta Bromé, Laila Bagge-Wahlgren och Jörgen Oom som blev vald till årets talare 2010.

Kvalitetskontroll och garanti
– Vi har kunskapen att hitta rätt talare och föreläsare. Vi har lyssnat av alla våra talare och har kvalitetskontroll och garanti, vilket exempelvis innebär att om någon talare blir sjuk så väljer vi en fullgod ersättare. När det gäller vår talarförmedling och våra öppna seminarier så är vi en av de ledande aktörerna i landet. Det är inte många andra som klarar av att arrangera öppna seminarier runt om i landet i den omfattning som vi gör, säger Eva Rosengren.
Framtidsvisionen för Lära för Livet är att fortsätta utveckla lysande seminarier och kurser och att växa inom talarförmedlingen.
– Idag är mer än 800 talare knutna till oss, men vi vill gärna bredda oss med ännu fler talare och även ta in internationella talare och föreläsare, säger Eva Rosengren.
Eva har arbetat på Lära för Livet sedan 2006 och innehar VD-posten sedan 2007.