Tis 5 jul / År 40 / Nr 3 2022

Bonjour! Välkommen till doften av nybakat

Färskt, nygräddat bröd och fikabröd sprider inte bara en oemotståndlig doft – det ger även dina kunder en extra upplevelse som stärker din profil. Nybakat är inte svårt – med rätt kunskap och rätt produkter kan vilken butik som helst erbjuda rykande färskt bröd – varje dag!

Nordic Bake Off i Stockholm var pionjärer när man i mitten av 80-talet tog konceptet att baka färskt bröd i butiken från USA till Sverige. Idag finns ett antal aktörer på marknaden, men Nordic Bake Off är fortfarande den mest heltäckande med produkter för alla miljöer. Bland kunderna finns allt från traditionella finbagerier & caféer till stora aktörer inom dagligvaruhandeln.
Att kunna erbjuda värdeladdade kringtjänster och utbildningar till de olika kundgrupperna är ytterligare en av företagets styrkor. Konceptet marknadsförs under varumärket Bonjour och inkluderar allt från hjälp med planering av brödavdelningen till aktiviteter i butik, utbildning, hjälp med affärsutveckling och sortimentsplanering.
– Vi erbjuder brödutbildningar med olika nivåer, från grundkoncept till mer avancerad bakning. Vi utvecklar den här verksamheten ytterligare för att stärka och förbättra våra kunders försäljning & lönsamhet Vi tror helt klart att detta är framtiden, menar Anna Carlson, marknadschef.

Bäddat för innovationer
På Nordic Bake Off siktar man nu på en omsättning på 1 miljard kronor. Nästan 200 personer är verksamma inom företaget i mycket skiftande roller, från brödkonsulter till utbildade bagare. Totalt har man cirka 300 produkter i sortimentet och täcker således in alla behov för den svenska marknaden.
– Vi finns idag över hela Norden och Baltikum genom vår ägare, Vaasan. Vi är idag den största aktören inom Bake off i Östersjöområdet, men vi hanterar de olika marknaderna lokalt, förklarar Carlson. Det viktigaste för oss är att kunna erbjuda ett heltäckande sortiment och värdeladdade tjänster för våra kunder. Vi arbetar intensivt med produktutveckling och har nyligen lanserat en mycket spännande serie Gourmetbröd.
Gourmet Tranbär är ett fantastiskt gott surdegsbröd som är bakat på ett Italienskt vete från en lite kvarn i norra Italien. Men det är framförallt kombinationen med de naturligt sötsyrliga tranbären som höjer brödet utöver det vanliga. Gourmet Choklad är ett fantastiskt festbröd, stenugnsbakat på surdeg och fyllt med bitar av belgisk choklad. Njut brödet tillsammans med en god Chevré eller doppa brödet i en fin olivolja med flingsalt, som exempel
– Vi kommer att fortsätta utvecklingen framåt och behålla vår ledande marknadsposition, säger Anna som avslutning.