Lör 22 jun / År 42 / Nr 3 2024

-Bravida är ett företag som har ett stort kunnande inom värme och sanitet och vi har en hög servicenivå

Så svarar Morgan Gustavsson på frågan varför man just ska anlita det företag han arbetar på.

Bravida i Karlskrona är en del av Bravidakoncernen och ägs av Bravida AB. Koncernen finns på ungefär 150 orter i Sverige, Norge och Danmark och har runt 8.000 anställda. Bravida är totalleverantör av tekniska installations- och servicetjänster för fastigheter. De arbetar med tre olika delar, värme och sanitet, el samt energi.

Bravidas historia
Bravida har sitt ursprung i BPA, ett svenskt bygg- och installationsföretag med anor från 1950-talet. Företaget skapades år 2000 genom en sammanslagning mellan BPA och Telenors installationsverksamhet. År 2003 förvärvade Bravida det danska företaget Semco A/S, som idag utgör Bravidas verksamhet i Danmark. Under 2005 flyttade huvudkontoret till Stockholm och i december 2006 fick Bravida nya ägare, private equity-bolaget Triton, och den nuvarande koncernstrukturen bildades.

VS och el i Karlskrona
Bravidas kontor i Karlskrona har kompetensen värme och sanitet samt el.
Morgan Gustavsson är avdelningschef för vs-avdelningen i Karlskrona och han berättar att Bravida arbetar med såväl service som entreprenad i hela Blekinge. Man har alla sorters kunder, från små privata till stora offentliga. Till de senare hör sjukhusen i Blekinge. Arbetena kan variera mellan enklare service och stora installationer. Många privatkunder installerar till exempel värmepumpar. I nuläget är det ett 15-tal montörer som arbetar med vs på olika platser i Blekinge.

Långsiktiga lösningar
Alla Bravidas vs-montörer är certifierade och har gått utbildningen Säker vatteninstallation. Målet är förstås att göra ett bra arbete och få nöjda kunder som återkommer.
-Vi har använt en slogan: ”Vi tar installationen till en nivå till”, det är väl så vi vill arbeta, säger Morgan Gustavsson.
Han betonar hur viktigt det är att få till stånd ett långsiktigt samarbete med kunderna, att man hittar helhetslösningar de är nöjda med.
-Vi vill ge ett mervärde till kunden, inte bara åtgärda en grej som gått sönder utan även hjälpa till med långsiktiga lösningar, säger Morgan Gustavsson. Vi siktar alltså på långvarigt samarbete, inte bara engångsaffärer.
Och i den långsiktigheten ligger både installation, drift och regelbunden service. Bravida har kompetens att ordna helhetslösningar åt sina kunder.