Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

Bravida involverade i att skapa landmärke för Kalmar

Bravida står för helhetslösningar inom el, vs och ventilation. Med rikstäckande etablering hanterar Bravida allt från komplicerade installationer för processindustrin, till enklare reparationer och förebyggande underhåll i bostadsrättsföreningar som exempel. I Kalmar är Bravida bl.a. involverade i den nya ishallens rör installation, då man står som leverantör av hela kyl- och värme installationen.

Bravida bedriver verksamhet inom värme och sanitet i Kalmar sedan fem år tillbaka. Utmärkande för Bravida är en omfattande serviceverksamhet, något som projektledare Jonas Eriksson tror stenhårt på. Här berättar han:
– Vi har en stark grund att stå på med våra stora entreprenader, som exempel kan nämnas den nya träningsishallen som byggs här i Kalmar. I kombination med en framåtsträvande serviceorganisation har vi en helhet som tilltalar regionala kunder.

Landmärke för Kalmar
Den befintliga ishallen i Kalmar ska omvandlas till multifunktionell arena, och alldeles intill byggs nu en träningsishall som ska innefatta själva kylanläggningen för båda ishallarna. Bravida ansvarar för installationen av kylcentralen inklusive all kringutrustning, man installerar även system för uppvärmning av omklädningsrum och liknande.
Arenan kommer i framtiden att kunna användas för allehanda evenemang. Förutom ishockeymatcher, konståkning och skridskoshower kommer man att kunna hålla musikevenemang och andra festligheter här. Arenan kommer helt klart att utgöra ytterligare ett landmärke för Kalmar som centralort i den här delen av landet.
– Genom våra projekt är vi delaktiga i regionens utveckling, och det tycker vi naturligtvis är oerhört positivt, kommenterar Jonas Eriksson. Vi vill vara en naturlig del av Kalmar, en aktör att räkna med och som skapar tillväxt.

Vill satsa på ungdomar
Jonas var med från början när Bravida etablerades i Kalmar, och har verkat inom vs-branschen under hela sitt yrkesliv.
– Vi tar gärna emot lärlingar inom vårt segment, faktum är att det råder stor brist på duktiga rörmontörer i Sverige. Det är därför bra för branschen om vi satsar på ungdomar som är intresserade av att gå vidare inom yrket, vi försöker därför att ta emot praktikanter i den mån vi kan, berättar Jonas.
Eftersom Bravida fortfarande är relativt nya i Kalmar så befinner man sig mer eller mindre i uppbyggnadsfasen. Fastighetsbranschen är ett attraktivt segment som man gärna vill utveckla ytterligare.
– Vi kan även ta hand om mycket komplexa projekt, vi har bl.a. rikstäckande avtal med Folksam där vi tar hand om vatten- och brandskador. Vi har en anställd som enbart fokuserar på den här typen av skador och åtgärder på uppdrag av försäkringsbolag.

Från polishus till ishall
Bravida har färdigställt ett större projekt i Karlskrona, där man byggt nya lokaler åt Blekinge Tekniska Högskola (BTH) på ca 13 000 kvadratmeter. Med Peab som totalentreprenör servade Bravida projektet med allt inom el och vs.
– Projektet visar på bredden av uppdrag som vi får, konstaterar Jonas Eriksson. Vi har byggt polishus, föreläsningssalar, kontor och ishall, allt inom loppet av de fem år som vi varit verksamma här i Kalmar. Vi kan det mesta inom el och vs, vi kan därför leverera totallösningar som förenklar våra kunders vardag.