Tis 29 nov / År 40 / Nr 4 2022

Bravida levererar allt inom el för upprustningen av Länssjukhuset i Kalmar

Allsidighet, flexibilitet och styrka – Bravida har stor erfarenhet av projektering, installation och service inom el, säkerhet, vs och ventilation. Bredden innebär att Bravida kan erbjuda helhetslösningar som passar varje enskild kund, oavsett om det handlar om installation av nya värme- och kylaggregat, nya kraftcentraler, komplexa larmanläggningar eller kompletta ventilationssystem.

Bravida är med lite varstans när det handlar om spännande utvecklingsprojekt i Kalmar län. Störst just nu är den omfattande ny- och ombyggnationen av Länssjukhuset i Kalmar, ett projekt som pågår mellan 2009–2013.

Högteknologiska lösningar
Stora delar av Länssjukhuset i Kalmar ska totalrenoveras, och i första etappen byggs dessutom ett helt nytt vårdblock. Här är Bravida totalleverantör av allt som har med el att göra: patientsignaler, datanät, brandlarm, belysning, kraftnät och säkerhetsanordningar.
– Det handlar uteslutande om högteknologiska lösningar, förklarar Per-Ola Olofsson, filialchef. Vi har tillgång till hela koncernens samlade kompetens och erfarenhet, vi kan därmed lösa alla tänkbara problem inom el och jag vågar även påstå att vi står för Sveriges mest avancerade specialistkompetens inom vårt område.

Stora möjligheter inom el
Bravida samarbetar med den lokala yrkesskolan i Kalmar, och ställer upp med praktikplatser flera gånger årligen.
– Vi tycker det är väldigt viktigt att ungdomarna får tillgodogöra sig en bra grund för sitt vidare yrkesliv, vi måste utveckla kompetensen tidigt eftersom det är ganska svårt att hitta duktiga medarbetare inom våra kunskapsområden, berättar Per-Ola vidare.
Många förbiser de stora möjligheter att göra karriär som faktiskt finns inom el. Per-Ola understryker att det handlar om att ha rätt inställning och vilja, då kan man också utvecklas till avancerade positioner, handha egna projekt i miljonklassen och så vidare.

Ser fram emot nästa etapp
Det händer mycket i Kalmar med omnejd just nu. Bravida söker personal och då framförallt inom el.
– Vi såg helt klart en stor tillväxtmöjlighet då vi fick projektet med länssjukhuset. Det kom väldigt lägligt med tanke på lågkonjunkturen, många av våra kunder hade dragit in på sina investeringar, så när vi fick ett totaluppdrag av den här storleken såg vi vår chans att expandera. Det har gått oerhört bra, och vi ser fram emot nästa etapp inom projektet, säger en nöjd Per-Ola Olofsson avslutningsvis.