Fre 3 dec / År 39 / Nr 4 2021

Dalsland Resort – Under ständig utveckling

Dalsland Resort är, och kommer att bli, en fantastisk anläggning när allt som är projekterat och påbörjat har tagit form. När Resorten är fullt utbyggd kommer den att bli en rekreationsanläggning för hela familjen med fokus på flertalet uteaktiviteter.
Dalsland Resort är förlagt till omgivningarna runt Sunnanå Herrgård, strax utanför Mellerud och med Vänern som närmaste granne. Herrgården med sin barock-inspirerade park ger alla ett mycket välkomnande intryck.

Nybyggnation
* Totalt kommer, under de närmaste åren 48 lägenheter, att byggas. I
dagsläget står 10 lägenheter klara för inflyttning och ytterligare 10 är
under uppförande. Huvudparten av de uppförda lägenheterna är redan
sålda och flera av lägenheterna i den kommande byggfasen är redan
reserverade. Ägarna bakom projektet ser utvecklingen som mycket positiv
och är glada för det mottagande som lägenheterna och dess inredning fått.
* Bostäderna är fördelade på fyra olika byggnadstyper i två våningar, utförda
med en klassisk arkitektur men med en modern planlösning
* Byggnaderna placeras in i en symmetrisk barockplan inspirerad av den
ursprungliga herrgårdsmiljön med parken som centralt motiv.
* Vidare kommer en ny hotellanläggning att uppföras med totalt 200 rum.
Hotellkomplexet förväntas, förutom de 200 rummen, innehålla en
Konferensdel, restaurang med såväl inom- som utomhuskök, ett modernt
SPA samt en exklusiv Country Club.

Ny Restaurang och Golfshop
En ny Restaurangbyggnad samt en utbyggnad av en Golf & Outdoorshop förväntas stå klar till säsongstarten i maj 2010. Den nya restaurangen kommer att ha plats för ca, 120 gäster. Till restaurangen kommer också att byggas ett serveringsdäck för den eller de som önskar uteplatser. Alla med utsikt över golfbanan och de vackra omgivningarna.
En ny Golf & Outdorshop kommer att påvisa de många möjligheterna och aktiviteterna på resorten. Tillströmningen av golfare har ständigt ökat varför en sådan shop kommer att glädja många.

Golfbilar
Resorten har beställt nya Golfbilar till årets säsong som skall stå till resortens golfspelares förfogande. För den som önskar besöka Vita Sandar och badplatsen eller Sunnanå hamn, som inte ligger så långt ifrån anläggningen, skall finnas en möjlighet att köra golfbil fram och tillbaka. Mellan Resorten och badplatsen finns en gång- och cykelväg där vi fått tillstånd att framföra golfbilar.

Golfbanan
Melleruds Golfklubbs golfbana är 18 håls lätt kuperad äng- och parkbana, genomkorsad av Gärderudsbäcken, som ger hål av varierande svårighetsgrad.
Dessutom finns Pay and Play, en 9-hålsbana, som är mycket lämpad för den som tänkt börja med golf, men inte haft möjlighet att pröva på.
I Melleruds Golfklubb läggs stor vikt vid att ta hand om intresserade ungdomar. De erbjuds så kallad Grönt-Kort-Utbildning. En golfpro leder ungdomsverksamheten. Under året genomförs ett 25-tal tävlingar i klubbens regi.

En av årets stora begivenheter är – Dalsland Resort Ladies Open
Dalsland Resort Ladies Open, en del av Nordea Tour, går av stapeln 13 – 15 maj. Här spelar mer än 70 av de bästa damgolfarna.

Ägarnas tankar och Visioner
– Våra tankar och visioner för framtiden är klara; Dalslands Resort skall bli en anläggning där hela familjen ges möjlighet att delta i spännande och allsidiga aktiviteter och under de närmaste åren kommer vi att utveckla en unik destination med möjlighet att uppleva och kombinera exklusivt boende med fantastiska naturupplevelser året om. Detta sker i samarbete med en lång rad duktiga lokala entreprenörer och myndigheter.