Fre 27 maj / År 40 / Nr 1 2022

Decuria – en drömarbetsplats för den engagerade IT-konsulten

Från populationsvetenskap till apputveckling. IT-konsultföretaget Decurias VD Elin Lundström är en mångsidig och driven entreprenör som inte backar för nya utmaningar. Efter att ha drömt om den perfekta arbetsplatsen under flera år skapade Lundström den själv genom att starta Decuria. Det är nu drygt tio år sedan. Idag samarbetar företagets målmedvetna konsulter med allt från myndigheter till globala företagsjättar.

Elin Lundström har en magisterexamen inom biologiområdet men halkade in i IT-branschen på 90-talet. Under några år på en mindre konsultfirma började Lundström forma en idé om den perfekta arbetsplatsen, där man som konsult har goda chanser att själv påverka sin vardag och driva sina egna uppdrag med stor frihet. År 2001 sattes planen i verket då Elin Lundström etablerade Decuria tillsammans med sina tidigare kollegor Jimmy Öberg och Jonas Svahlstedt.
– Målet var att skapa en platt organisation och en företagskultur där alla är lika delaktiga och tar ansvar för företagets utveckling. Samtidigt ska man känna att man utvecklas i sin egen roll, betonar Lundström.
På Decuria har alla anställda en konsultroll, och Elin har själv konsultuppdrag vid sidan av ledarskapet. Idag har företaget elva anställda och planer finns på nyrekrytering.
– För oss är det oerhört viktigt att man vid sidan av gedigen kompetens också har en stark vilja att arbeta som konsult och ett intresse i vårt företag. Vi driver det tillsammans, därför erbjuder vi alla anställda att bli delägare efter att ha arbetat här en tid.

Effektiva och långt kundanpassade tjänster
Decuria utför kravanalyser, leder IT-projekt och utvecklar nya system och appar som kan kopplas till datasystem. Ofta handlar det om att effektivisera befintliga systemlösningar och göra exempelvis orderhanteringen enklare och mer överskådlig till fördel för både kunder och leverantörer. Bland Decurias kunder finns stora offentliga myndigheter, kommuner, globala börsnoterade bolag och privata, mindre aktörer inom en rad olika branscher.
– Eftersom vi är en mindre aktör har vi stora möjligheter att anpassa våra tjänster efter varje enskild kunds behov. Vi har inga färdigpaketerade lösningar utan skräddarsyr allt efter kundens önskemål. I större uppdrag tar vi ofta en expertroll med ansvar för hela projektledningen. Vi har exempelvis ett långvarigt och pågående uppdrag inom Försvarsmakten där två av våra kravanalytiker arbetar med att ta fram optimerade lösningar för hur man ska arbeta med IT-systemen framöver. Det handlar om att förenkla kundens vardag, hos andra kunder har vi som exempel även egna systemutvecklare som tar fram programvaran som ska användas i den dagliga verksamheten. Vi är mångsysslare och är stolta över det, säger Elin Lundström.

Ledarskap är deltagande
Elin Lundström har byggt upp kompetens för sitt ledarskap genom att aktivt vara med och coacha, motivera och utveckla människor.
– Under de senaste åren har jag gått hos en chefscoach samt deltagit i en del andra kurser för att utveckla mitt ledarskap. Jag drivs av att göra saker som jag själv tycker är roligt, att skapa en drömarbetsplats är något som jag alltid haft ambition för och jag tycker det är oerhört givande att se hur människor växer i sina roller. Att bidra till utveckling är mitt huvudmål, och det gäller både för Decuria och för de konsulter som arbetar här. Jag tillämpar regelbundna utvecklingssamtal och skapar underlag för ökad delaktighet, det är en utav mina viktigaste uppgifter.
Gemensamma aktiviteter och umgänge är viktiga inslag i Decurias verksamhet.
– Förutom temadagar har vi byggt upp en egen konsultskola där seniora konsulter får i uppdrag att leda de yngre medarbetarna. Att personalen trivs och utvecklas är det viktigaste, vi vill göra nytta och samtidigt ha en schysst arbetsplats att komma till, och det tycker jag att vi har uppnått under de tio år som vi varit verksamma hittills, säger Elin Lundström avslutningsvis.