Tor 26 maj / År 40 / Nr 1 2022

Digitorum – väletablerad aktör med ungt driv

Digitorum AB utför de flesta typer av byggjobb, från nybyggnationer av småhus till renoveringar och ombyggnationer av större fastigheter. Kompetensen är bred, bland personalen finns allt från snickare med mångårig erfarenhet till välutbildade plattsättare. De flesta uppdragen finns i Pajala med omnejd, Digitorum arbetar oftast som partner till de större byggföretagen som exempelvis Peab och Cramo.

Digitorum har funnits länge i Pajala och inom företaget finns flera decennier av erfarenhet från en expanderande byggbransch. Just nu växer Pajala i raketfart i samband med gruvverksamhetens etablering, hela regionen får ett lyft med en tillväxt vars omfattning aldrig tidigare varit möjlig i den här delen av landet.

Ökande efterfrågan på byggmaterial
För Digitorum innebär Pajalas expansion en hel del nybyggnationer och anpassningar till en större efterfrågan som genereras av gruvans etablering, mycket kringverksamheter och servicearbeten med bl.a. Peab som samarbetspartner utgör numera vardagen för Digitorum.
– Vi ser en stark fortsatt expansion, säger Marcus Henriksson, VD på Digitorum. Vi har idag ett tiotal anställda och fyra fullutrustade servicebilar. Nästa steg blir att etablera ett lager för att kunna möta en ständigt ökande efterfrågan på byggmaterial.
Digitorum driver sedan tidigare butiksverksamhet med försäljning av i huvudsak byggmaterial, nu förstärks även den här delen av verksamheten med större ytor för att på bästa sätt kunna serva marknaden. Marcus Henriksson har också utsetts till Årets Företagare i Pajala, då bl.a. för sitt engagemang i den lokala marknaden.

Ungt team med driv
Dagens Digitorum drivs av ett ungt team med en medelålder som hamnar mellan 20 – 30 år. Den yngre generationens målmedvetenhet och engagemang kommer kunderna till gagn när Marcus Henriksson med personal fortsätter att utveckla företaget för att möta en ständigt ökande efterfrågan på alla fronter.
– Vår ambition är att inom ett par år ha en väletablerad bygghandel samtidigt som vi är ute på byggarbetsplatserna. I samband med uppstarten av gruvdriften här i Pajala öppnas en större marknad för oss liksom för de flesta andra företag här på orten. Vi ser stor potential för vidareutveckling mot våra grannländer i takt med gruvans expansion, det kan bli något stort på sikt.
Personalen är företagets främsta styrka. Marcus Henriksson understryker att alla får en chans att synas och göra det man verkligen är bra på och brinner för. Att ta vara på medarbetarnas olika egenskaper och kunskaper gör Digitorum ännu mer konkurrenskraftiga för framtiden.